Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Με τη ροή του Νερού στο Σώμα | κινησιολογία και ελεύθερη έκφραση

Σεμινάριο Κινησιολογίας και ελεύθερης έκφρασης


ΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Διδασκαλία: Μαρία Στεφανίδου

Το νερό ρέει παντού και μέσα στα σώματά μας…
Τα σώματα κινούνται…
Τα σώματα αποτελούνται από νερό…

Κάθε κίνησή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ροή.
Όσο περισσότερο ακολουθήσουμε τη ροή τόσο πιο ομαλή θα είναι η μετάβαση από κίνηση σε κίνηση, από δράση σε δράση.
Όσο πιο πολύ αφεθούμε στα ερεθίσματα της κίνησης τόσο βαθύτερα και ουσιαστικότερα θα ακολουθήσουμε τη ροή της κίνησής μας.

Σ αυτό το σεμινάριο θα γίνουμε νερό, θα κινηθούμε σαν νερό, θα ακολουθήσουμε τη ροή του νερού, θα απελευθερωθούμε και θα φτιάξουμε τη δική μας αλληλουχία από σταγόνες και κύματα. Μια κινησιολογική παρτιτούρα αφιερωμένη στο νερό που κυλάει μέσα μας και στη ροή του που μας παρασέρνει.

Στόχος μας η βαθύτερη σύνδεσή μας με ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Η κατανόηση της σημαντικότητας της δύναμης του νερού στο σώμα μας και η επιρροή του στην κίνηση και την συμπεριφορά μας.

Όπως το νερό ξεπλένει και παίρνει από πάνω μας κάθε τι βρώμικο και βαρύ, έτσι κι εμείς θα ταξιδέψουμε και θα παρασύρουμε το σώμα και το μυαλό μας στη δίνη του. Η ενέργεια του νερού μπορεί να καταπραΰνει το σώμα μας και να βιώσουμε την αίσθηση της κάθαρσης.

Θα εργαστούμε με την αυθεντική κίνησή μας, την ελεύθερη έκφραση, την κινησιολογία και τον αυτοσχεδιασμό και θα ταξιδέψουμε σε μία ομαδική διαδικασία μοιράσματος.

Το σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου προηγούμενης εμπειρίας με τις παραστατικές τέχνες, και φυσικής κατάστασης. Απαραίτητα συστατικά είναι η όρεξη και η διάθεση για εξερεύνηση. Το υλικό που θα δοθεί αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό υλικό βοήθειας και εξέλιξης για όσους ασχολούνται με το θέατρο, το χορό και τη performance.

Ημέρα: Τρίτη 30 Ιουνίου 2020
Ώρες: 18.30-21.30
Κόστος: 20 ευρώ
Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
Τηλ. επικοινωνίας- εγγραφές: 6931583685

Η Μαρία Στεφανίδου σπούδασε υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Είναι ενεργή ηθοποιός και κινησιολόγος στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με καταξιωμένους καλλιτέχνες και πέραν της υποκριτικής δραστηριοποιείται στον χώρο της performance και της εμψύχωσης. Βραβεύτηκε το 2018 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στην τέχνη με την παράσταση Βέντλα “Το ξύπνημα της άνοιξης” όπου είχε αναλάβει την κινησιολογία της παράστασης σε σκηνοθεσία Αντώνη Morgan Κωνστανρουδάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μερικές από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις ως ηθοποιός και χορεύτρια είναι η Γυναίκα-Βόμβα σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλάτση στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας Β σκηνή, το Holy Father σε σκηνοθεσία Antonia Economo στο Σύγχρονο Θέατρο, Αντεροβγάλτης επεισόδιο 3 «Αυτός που μπορεί είναι ο επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα Θέατρο Rabbithole. Δικές της performance είναι το Ερροϊκό και το Sensual Lumina είναι Μηχανή. Έχει πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο στην ταινία Zenaida σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου και έχει πάρει μέρος με βασικό ρόλο στην ταινία Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω σε σκηνοθεσία της Raihana Obermeyer και στις ταινίες μικρού μήκους ταινίες, Icon σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου, Cross film και Walk του Κώστα Στάθη.

  • Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 στις 6:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ.
  • Συμμορία του Ήλιου
    Δημοφώντος 136, Ανω Πετραλωνα, 11852 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...