Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Απόδραση από την Αθήνα: Γνωρίζοντας τις Ορεινές Λίμνες της Πελοποννήσου

Θα συναντηθούμε στον Ισθμό της Κορίνθου στις 8 το πρωί, και αφού γνωριστούμε, θα ξεκινήσουμε με τα αυτοκίνητά μας προς την Λίμνη Στυμφαλία, η οποία απέχει περίπου μία ώρα. Σύντομη στάση στο τυροκομείο Λέγγα για ‘ανεφοδιασμό’ με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Φτάνοντας στο χωριό δίπλα στη λίμνη, κατευθυνόμαστε στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, όπου και θα μάθουμε τα πάντα για το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής. Το μουσείο ανήκει στο δίκτυο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και έχει καταπληκτική θέα προς τη Λίμνη Στυμφαλίας.


Συνεχίζοντας το ταξίδι μας μέσα στην ορεινή Κορινθία, κατευθυνόμαστε για την δεύτερη λίμνη που θα δούμε σε αυτό το ταξίδι, την τεχνητή Λίμνη Δόξας, η οποία βρίσκεται περίπου 45 λεπτά μακριά. Αφού περάσουμε το χωριό Αρχαία Φενεός, ξαφνικά το τοπίο γίνεται τελείως μαγευτικό: η Λίμνη Δόξα μπροστά μας, περικυκλωμένη από τρία σπουδαία βουνά, την χαμηλότερη Ντουρντουβάνα, την επιβλητική Ζήρεια και τον απότομο Χελμό (Αροάνια Όρη) στο βάθος – όλα αυτά μαζί συνθέτουν μία μοναδική εικόνα μιας Ελλάδας που μάλλον δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά.

Πρώτη στάση στην περιοχή μας είναι το πανέμορφο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού. Από εκεί έχουμε απίστευτη θέα προς τη λίμνη και μπορούμε να μάθουμε πολλά για την ιστορία της πολύπαθης αυτής περιοχής. Έπειτα κατεβαίνουμε προς τη λίμνη και περπατάμε στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Ανακαλύπτουμε την περιοχή γύρω από τη λίμνη, όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία στα κοντινά μονοπάτια ή απλά χαλάρωση και ευκαιρία για υπέροχες φωτογραφίες.

Πλέον έχει φτάσει η ώρα για το φαγητό μας. Κατευθυνόμαστε λοιπόν στο κοντινό κεφαλοχώρι Γκούρα στους πρόποδες της Ζήρειας με την επιβλητική πετρόκτιστη εκκλησία στην κεντρική πλατεία και έπειτα απολαμβάνουμε το γεύμα μας. Φεύγοντας από την Γκούρα και επιστρέφοντας σιγά σιγά προς την Αθήνα, περνάμε από τα πασίγνωστα Τρίκαλα Κορινθίας για μία τελευταία, απογευματινή βόλτα και έναν καφέ με υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό Κόλπο. Από εκεί έχουμε περίπου 2 ώρες μέχρι να φτάσουμε πίσω στην Αθήνα, έχοντας ανακαλύψει δύο υπέροχες λίμνες τις ορεινής Πελοποννήσου!

Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για τέτοιες μαγευτικές περιοχές στην Πελοπόννησο, όχι μακριά από την λίμνη Δόξα βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη Τσιβλού – περισσότερο κοντά στο γνωστό χωριό των Καλαβρύτων. Ακόμη πιο μακριά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Λάδωνα, μακράν από τα πιο όμορφα τοπία του Μοριά.

Τιμή εισιτηρίου: 29€ | Μέγιστος αριθμός ατόμων: 15 άτομα | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η συμμετοχή σας επιβεβαιώνεται μόνο με την προαγορά εισιτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...