Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Σεμινάριο φωτογραφίας τοπίου και αστροφωτογραφίας στα Ζαγοροχώρια


 Το νέο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Ζαγοροχώρια από τις 18 μέχρι τις 21 Αυγούστου και θα συνδυάζει φωτογραφική εξόρμηση στα γραφικά Ζαγόρια με τις αλλαγές εικόνων και χρωμάτων συνδυαστικά με αστροφωτογραφία τοπίου και βαθέως ουρανού.

Στο τελευταίο κομμάτι με μεγάλη χαρά θα συνεργαστώ με το Αστεροσκοπείο Φραγκάδων Ζαγορίου και συγκεκριμένα με τους ιδρυτές του, Νίκο Ματσόπουλο, αστρονόμο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τον Θεοφάνη Ματσόπουλο, που ειδικεύεται στην παραγωγή ταινιών Πλανητάριου, στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, στα 3D animation, στην αστροφωτογραφία και συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο (ESO), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και το Αμερικανικό National Science Foundation/ AURA - Noirlab.
Το αστεροσκοπείο βρίσκεται στο χωριό Φραγκάδες και διαθέτει 12 πάσης φύσεως ρομποτικά τηλεσκόπια με διαμέτρους από 7.5 έως 45 εκατοστά για οπτική παρατήρηση, αστροφωτογραφία βαθέως ουρανού και επιστημονική έρευνα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις τους :
https://www.matsopoulos.com/zagoriobservatory.
Η διαμονή μας θα γίνει στον ξενώνα Αλώνι στα Άνω Πεδινά και η διαδρομή μας πέρα από την επίσκεψη στο αστεροσκοπείο θα περιλαμβάνει τα εξής:
Μονοδένδρι (Αγία Παρασκευή - θέα Βίκου) - Πέτρινο δάσος- Οξυά
Αρίστη - Γέφυρα Βοιδομάτη - Πάπιγκο
Γεφύρι Κόκκορη - Κήποι (Γεφύρι Πλακίδα, Γεφύρι Λαζαρίδη, Γεφύρι Μύλου) - Φραγκάδες (Αστεροσκοπείο)
Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Γυφτόκαμπος (Σαρακατσάνικη Στάνη).
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλύσουμε λεπτομερώς τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες του εξοπλισμού μας και να εξοικειωθούμε με αυτόν.
Σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο θα ασχοληθούμε με βασικές αρχές φωτογραφίας και επίσης θα εμβαθύνουμε σε πιο απαιτητικά είδη όπως η υψηλή έκθεση στη νυχτερινή φωτογραφία.
Κομμάτι κομμάτι θα εξηγήσουμε τον σωστό τρόπο για βέλτιστα αποτελέσματα, σχετικά με τη χρήση τριπόδου, των κατάλληλων φακών και συνδυασμών διαφράγματος , έκθεσης και iso της μηχανής μας.
Στο αστεροσκοπείο πέρα από παρατήρηση και φωτογράφιση μέσα από τηλεσκόπια θα παρακολουθήσουμε διάλεξη από το Νίκο Ματσόπουλο που για χρόνια ήταν ο υπεύθυνος στο κέντρο επισκεπτών του αστεροσκοπείου Πεντέλης.
Θα υπάρχουν διαθέσιμοι φακοί και κάμερες μεγάλου αισθητήρα του νέου συστήματος R της Canon ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να αποτυπώσουν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού χωρίς περιορισμούς.
Απαραίτητος εξοπλισμός :
-Φωτογραφικό τρίποδο
-Dslr ή mirrorless φωτογραφική μηχανή συνοδευόμενη από όσους φακούς διαθέτουμε με προτεραιότητα σε ευρυγώνιο φακό γρήγορου διαφράγματος.
-Φορτισμένες μπαταρίες και άδειες κάρτες μνήμης!
-Φακός (κεφαλής το ιδανικό)
-Ζεστός ρουχισμός , μπότες και μπουφάν.
Κόστος:
Από Παρασκευή εώς Κυριακή (2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό) 240 ευρώ με ΦΠΑ.
Από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα (3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό) 290 ευρώ με ΦΠΑ.
Κρατήσεις μέσω μηνύματος ή τηλεφωνικά στο 6973202518
Περιορισμένος αριθμός θέσεων 

Άνω Πεδινά Ζαγορίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...