Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Cinema Paradiso Project. Αφιέρωμα στον Ennio Morricone


 Cinema Paradiso Project

Οι Cinema Paradiso Project είναι 10μελές σχήμα που παίζει και διασκευάζει μουσική από τον παγκόσμιο και τον ελληνικό κινηματογράφο. Στη μέχρι σήμερα πορεία τους, έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως το Half Note Jazz Club, το Gazarte (κεντρική σκηνή και Roof Stage), το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (κεντρική σκηνή), το Badminton (“Backstage” και “Προαύλιο”) και πανελλαδικά σε καλοκαιρινά φεστιβάλ αλλά και σε ζωντανές συναυλίες από το Studio C της ΕΡΑ. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Λέκκας, η Αργυρώ Καπαρού, η Ευσταθία και ο Χρήστος Θηβαίος. Έχουν κυκλοφορήσει το CD “Cinema Paradiso Project, Volume I” ενώ πρόσφατα, μετά από την παραχώρηση της SONY, κυκλοφορήσαν τη διασκευή “Κράτα Γερά - Resistiré”.
Τους Cinema Paradiso Project αποτελούν οι Σουζάνα Γιαννακοπούλου (τραγούδι), Σοφία Ροσμαράκη (πιάνο), Ευαγγελία Λοφίτου (ακκορντεόν, επικοινωνία), Στέλλα Ζιοπούλου (βιολί), Έλσα Παπέλη (τσέλο), Μάριος Σκουτέλης (κοντραμπάσο), Κώστας Μπουρόπουλος (κλασική κιθάρα), Νικόλας Κωνσταντίνου (ηλεκτρική κιθάρα), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά), Δημήτρης Αραπαντελής (ενορχηστρώσεις) και Χριστίνα Κατσιάρη (επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos). Ηχολήπτης του σχήματος είναι o Πασχάλης Κολέντσης.

Αφιέρωμα στον Ennio Morricone
Οι Cinema Paradiso Project συναντούν τον Ennio Morricone. Η σχέση με τον “Maestro” είναι ιδιαίτερη καθώς η μουσική του Morricone για την ταινία “Nuovo Cinema Paradiso” αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του σχήματος αλλά και του ονόματος που έδωσαν στο όλο εγχείρημα. Δέκα χρόνια μετά, έρχονται να αποδώσουν φόρο τιμής στο θρυλικό αυτό συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής.
Ο πρωτότυπος, ανατρεπτικός αλλά και βαθιά μελωδικός Morricone άφησε το μουσικό του στίγμα βαθιά χαραγμένο. Ανάμεσα σε ένα ευρύτατο φάσμα δημιουργίας σε πάνω από 500 ταινίες, οι Cinema Paradiso Project επιλέγουν και διαμορφώνουν μια παράσταση που φωτίζει αυτήν ακριβώς την επιρροή του Morricone στη μουσική του κινηματογράφου αλλά και στο έργο καλλιτεχνών από τον χώρο της pop, rock, latin και της jazz μουσικής όπως Nicola Piovani, Hans Zimmer, Bruce Springsteen, Radiohead, Quincy Jones, Sarah Brightman, Dulce Pontes, Eumir Deudato, Norah Jones…
Από την εποχή που ο Sergio Leone γύριζε τις ταινίες του, βάζοντας στα ηχεία του κινηματογραφικού σετ τη μουσική του τότε πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη, ώστε “να έρθουν οι ηθοποιοί στην κατάλληλη διάθεση”, ο Ennio Morricone έγραψε ιστορία. Μια ιστορία που ξεκινά από τα Ιταλικά Western του ’60 και διευρύνεται σε όλο τον κόσμο μέχρι πριν 3 χρόνια που η συνθετική του πένα έπαψε μόνο σαν πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων. Οι Cinema Paradiso Project υπόσχονται ένα γοητευτικό ταξίδι με όχημα τις εμβληματικές συνθέσεις και τις πανέμορφες μελωδίες του “Maestro”.
Προπώληση εισιτηρίων στο κτίριο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» από την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 (ωράριο λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου).
Τηλέφωνο: 27210 86923
Ώρα έναρξης: 9:15 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια"
30/8/23 - 21:15-23:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...