Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Οι μικρές βιογραφίες των ΧΜ (Κέδρος) της Κατερίνας Κρις

 


"Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2012 η σειρά των Χμ! της Κατερίνας Κρις, είχα γράψει: «Ψάχνοντας να ανακαλύψουμε τι είναι τα Χμ οδηγούμαστε κατευθείαν… με φαντασία στο ταξίδι/λεξίδι της γραφής… Μαζί με τον Έντμοντ και τα Χμ τα παιδιά ανακαλύπτουν το μολύβι και πώς χρησιμοποιείται, το δοκιμάζουν κάνοντας τις πρώτες μουτζούρες, και φτάνουν τελικά στη δημιουργία των απλών και των σύνθετων λέξεων, παίζουν με τα σημεία στίξης και καταλήγουν στη συγγραφή ολόκληρων κειμένων! Και φυσικά ταξιδεύουν με τις λέξεις στον κόσμο. Εξαιρετικά πρωτότυπα βιβλία με ευρηματικό κείμενο και εικόνες, κεφάτα. Γιατί τι άλλο, εκτός από μάθημα, πρέπει να είναι η γραφή για τα παιδιά; Ένα ατελείωτο παιχνίδι δημιουργίας!»

Η Κατερίνα Κρις, αποφάσισε τελευταία να μας βάλει περισσότερο στον κόσμο των μικροσκοπικών πλασμάτων που ζουν μέσα στο χαρτί και μας εμπνέουν να σημειώνουμε, να γράφουμε και να ζωγραφίζουμε. Πέντε από τα σημαντικότερα Χμ!, ο Δρ. Ιδεοθεραπευτάκης, ο κος Λεξικοπουλάκης, ο Σερ Ευφυολογάκης, ο κος Μπουρδουράκης και ο κος Σημειωνόπουλος είναι οι βοηθοί για τους μικρούς επίδοξους συγγραφείς στα πέντε τομίδια Οι μικρές βιογραφίες των ΧΜ (Κέδρος)."
Γράφει η Μαρίζα Ντεκάστρο στον ο αναγνώστης o anagnostis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...