Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ 1913 – 1918″

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ξεκινήσαμε & για τα επόμενα 2 χρόνια θα εξασφαλίσουμε

18000 γεύματα / μήνα
1200 διανομές τροφίμων / μήνα
3000 διανυχτερεύσεις / μήνα
16000 ιατρικές πράξεις , ψυχολογική & συμβουλευτική υποστήριξη / μήνα
ανταλλαγή υπηρεσιών χρόνου
5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 απόρους
φάρμακα σε 300 απόρους / μήνα

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει μόνιμες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας & Περάματος , στον Δήμο Πειραιά, στον Δήμο Νίκαιας και στον Δήμο Κορινθίων.
Δημιουργούμε ένα ευρύ Κοινωνικό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια.
Εδώ η ζωή παίρνει χρώμα !
    Περισσότεροι από το 42,5% των Ελλήνων και πάνω από το 20% των παιδιών ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών (84,2%) στην Ελλάδα ανήκουν σε νοικοκυριά με υπεύθυνο εργαζόμενο ή συνταξιούχο. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου δομών , που θα δώσει τη δυνατότητα για ισότιμη και ισόνομη πρόσβαση όλων των πολιτών , και κυρίως των επαπειλούμενων από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό , σε βασικά κοινωνικά αγαθά , όπως η στέγαση , η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η σίτηση. Η ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου δικτύου απαιτεί τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας , τόσο σε επίπεδο Δήμου και συλλογικοτήτων όσο και σε επίπεδο ατομικών ενεργειών.
ΕλΦυλλάδιοD
    Καθημερινά το κάθε κοινωνικό εστιατόριο της κάθε δομής παρέχει φρέσκο και ζεστό φαγητό σε 150 οικογένειες . Τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα εξυπηρετούν 500 οικογένειες , πολλές από τις οποίες είναι πολύτεκνες, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα τρόφιμα και ρούχα για τη σωστή τους διαβίωση. Παράλληλα , τα ανοιχτά κέντρα διημέρευσης φιλοξενούν , βοηθούν και παρέχουν ζεστασιά σε περίπου400 άτομα ημερησίως. Οι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο και να πάρουν καθαρά ρούχα , να ξεκουραστούν , να ζεσταθούν και να προμηθευτούν δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Ένας βασικός στόχος είναι να βρούν διέξοδο στα προβλήματά τους , να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην αγορά εργασίας , με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.
ΕλΦυλλάδιοC
   Ο Όμιλός μας δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες , έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές ειδικούς τομείς , όπως παιχνιδοθήκη , παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Παράλληλα , για να στηρίξουμε τα νέα παιδιά σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργούμε επιπλέον Κοινωνικό Φροντιστήριο , Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών Δημοτικού, καθώς και Παιδικά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας.
Οι δομές μας λειτουργούν καθημερινά
από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.
Θα ήταν χαρά μας να τις επισκεφτείτε,
να γνωρίσετε τους χώρους και να δείτε το έργο μας.
ΕλΦυλλάδιοΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...