Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Α special African night

Α special African night
Η ταράτσα του BIOS γεμίζει με ήχους, εικόνες και γεύσεις από τη Μαύρη Ήπειρο σε μια βραδιά αφιερωμένη στην κουλτούρα της Δυτικής Αφρικής, τη χρυσή εποχή των δεκαετιών 60-70.
Θα προβληθεί το ψυχεδελικό road movie Τouki Bouki, ενώ τη μουσική θα αναλάβει ο Αδαμάντιος Καφετζής, ιδιοκτήτης του label Teranga Beat. Ειδικά για τη βραδιά θα φτιαχτούν σπέσιαλ παποτά από το φρούτο του δέντρου Baobab, του εξωτικού παραδοσιακού αφρικάνικου φυτού.
Από το 1957 μέχρι το 1961 οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Αφρικής κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από τους Ευρωπαίους άποικους. Η ανεξαρτησία ήταν και η αφετηρία μιας προσπάθειας των νέων εθνών να φτιάξουν μια πολιτιστική ταυτότητα, κυρίως μέσω της μουσικής. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής άρχισε να φαίνεται έντονα στις αρχές της δεκαετίας του 70, όπου τα παραδοσιακά στοιχεία είχαν αρχίσει να υπερτερούν έναντι των δυτικών επιρροών που κυριαρχούσαν μέχρι τότε.

Σταύρος Παπαδημητρίου                            debop.gr

bios, Πειραιώς 84
18.06.2015
21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...