Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Green Project: Διασχίζοντας τη Λατινική Αμερική

Green Project: Διασχίζοντας τη Λατινική Αμερική
Πάνω από 50 ημέρες χρειάστηκαν τα μέλη της Green Project για να διασχίσουν 8 χώρες και συνολικά περισσότερα από 17.000 χιλιόμετρα, στο πλαίσιο του περιβαλλοντολογικού οδοιπορικού τους. Από την Μπογκοτά στη Γη του Πυρός η αποστολή κατέγραψε «πράσινες πρακτικές», μνημεία που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος ή η ίδια η φύση και συνυπάρχουν αρμονικά με αυτή. Στο οδοιπορικό τους οι 13 εξερευνητές χρησιμοποίησαν μέσα μεταφοράς με το μικρότερο δυνατό αρνητικό αντίκτυπο στη φύση και κατέγραψαν με τις κάμερές τους απίστευτες εικόνες.
Για τις 52 ημέρες στη Λατινική Αμερική θα μιλήσουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, στην ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις για την Ελλάδα και Ευκαιρίες για ένα Βιώσιμο Μέλλον». Την ημερίδα θα συντονίσει ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κ. Ιάκωβος Γκανούλης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Ακαδημαϊκός, κ. Χρήστος Ζερεφός. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Την ίδια ημέρα το βράδυ, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης,  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης περιβαλλοντικής φωτογραφίας «Green Project στη Νότια Αμερική: Ένα οδοιπορικό», με 33 φωτογραφικά ντοκουμέντα των 13 οδοιπόρων της Green Project (Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Αθανασία Βαράκη, Κωστής Βάρδας, Σοφία Δασύρα, Σιμόνη Ζαφειροπούλου, Δήμητρα Ζήρου, Βασιλική Κασούμη, Άγγελος Κατσάγγελος, Δημήτρης Κουλέτσης, Ιωάννα Λεμονή, Γιάννης Τζώρτζης και Κατερίνα Χαρτερού). Την επιμέλεια έχει ο Γιώργος Ασημακόπουλος. 
Ελευθερία Πάντζιου                    debop.gr
Ημερίδα - Υπ. Εξωτερικών, Ακαδημίας 1.Έκθεση - Ι. Μ. Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
05.06.2015 - 30.06.2015
12:00 (Ημερίδα), 20:00 (Έγκαίνια έκθεσης)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...