Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ROOTS AFRICA

θέατρο Δόρα Στράτoυ

Η Πangea world music center σας προσκαλεί στο μεγαλύτερο διαπολιτισμικό μουσικοχορευτικό δρώμενο που διοργανώνει το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Θέατρο Δόρα Στράτου!


Η Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πangea world music center, σας προσκαλεί στο καθιερωμένο πλέον μουσικοχορευτικό, διαπολιτισμικό ταξίδι που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 6 Ιουνίου από τις 9 μ.μ. στο θέατρο Δόρα Στράτoυ.

Μετά την επιτυχημένη σειρά συναυλιών Τα Ιερά Τύμπανα τη Γης, η Πangea επανέρχεται δυναμικά με το "ROOTS AFRICA" για να σας παρασύρει σε ένα έντονο παιχνίδι αισθήσεων μέσω της Αφρικάνικης μουσικής και της διασποράς της σε όλο τον κόσμο! 

Ξεκινώντας το μουσικοχορευτικό ταξίδι από τις ρίζες, τη μαμά Αφρική και το πρωταρχικό παλμό των παραδοσιακών τραγουδιών - και χορών - της Δυτικής Αφρικής, οι διάφορες ομάδες της Πangea θα σας ξεναγήσουν σε μέρη μακρινά, ακολουθώντας την πορεία της διάδοσης της Αφρικάνικης μουσικής από τη Μαύρη Ήπειρο στην Βραζιλία, στην Κούβα και μέχρι τις χώρες της Μεσογείου.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες του Πangea world music center:

- οι Τerra Djembe με τα αφρικανικά κρουστά djembe,
- οι Grupo Inle με τα αφροκουβανέζικα Bata᾽ και την εξαιρετική τραγουδίστρια της Κρατικής Σχολής Κούβας (Conjunto folklorico national) Akemis Teran Carrera,
- η ομάδα του Βαγγέλη Καρίπη με τα παραδοσιακά μεσογειακά κρουστά καθώς και
- οι Bloco Swingueira με το ξεσηκωτικό τους Samba Reggae!!
Παράλληλα,
- η Κατερίνα Καρατζή με τις χορεύτριες της ομάδας της θα μας μυήσουν στους χορούς της Δυτικής Αφρικής,
- η Δάφνη Ασημακοπούλου στο DunDun Dance, ενώ
- η Ελένη Χατζηγεωργίου θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη χορογραφία εμπνευσμένη από την πρακτική της πρωτόγονης έκφρασης!

Στο κλείσιμο, τη σκηνή θα μοιραστούν μουσικοί όλων των ομάδων της Πangea για ένα εκρηκτικό φινάλε, όπου περισσότερα από εξήντα κρουστά από διάφορες γωνιές της Γης θα εξερευνήσουν τους ορίζοντές τους με πυξίδα την Αφρική!

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 6 Ιουνίου, από τις 9 μ.μ. στο θέατρο Δόρα Στράτου στο λόφο του Φιλοπάππου, για μια βραδιά μουσικών διασταυρώσεων σε πολυπολιτισμικό τέμπο!

Είσοδος: 6€

https://www.facebook.com/Pangea.world.music.center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...