Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Kiss me Kate, ή αλλιώς Το Ημέρωμα της Στρίγγλας από τον Cole Porter

Kiss me Kate, ή αλλιώς Το Ημέρωμα της Στρίγγλας από τον Cole Porter
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Kiss me, Kate» του Κόουλ Πόρτερ, στις 24 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου ξανοίγονται, με το γνωστό τους πάθος, στο νέο γι’ αυτούς πεδίο του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, με όχημα το «κλασικότερο» ίσως μιούζικαλ στην ιστορία του Μπρόντγουεϋ. Αυτή η ειρωνική, «μεταθεατρική» προσέγγιση στο σαιξπηρικό Ημέρωμα της Στρίγγλας, εμποτισμένη με την επινοητικότητα, το χιούμορ και την ακομπλεξάριστη συγκίνηση που χαρακτηρίζουν το έργο του δημιουργού της, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αυθεντική γραφή του 1948.
Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου έχει δώσει δείγματα γραφής με διεθνώς βραβευμένες παραστάσεις και ηχογραφήσεις όπερας, ενώ συνετέλεσε αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της ελληνικής οπερέτας. Το αριστούργημα του Cole Porter, κλασική αξία στο ρεπερτόριο μεγάλων σκηνών όπερας όπως η Komische Oper του Βερολίνου, η Όπερα του Gothenburg , η Volksoper της Βιέννης και η Glimmerglass Όπερα της Νέας Υόρκης, θα παρουσιαστεί από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με πρωταγωνιστές μια ομάδα αναγνωρισμένων λυρικών τραγουδιστών, ηθοποιών και χορευτών, με τη συνεργασία του πολυβραβευμένου αμερικανού χορογράφου John Todd.

Σταυρούλα Πανοπούλου

deBop
Like
www.debop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...