Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

1° ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ,ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

1° ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 
ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Παραδοσιακοί ήχοι, Χοροί, ήθη έθιμα και χρώματα από την Λέσβο θα ξεχειλίσουν φέτος το καλοκαίρι στο 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Λέσβου που διοργανώνει η Σχολή Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης με την στήριξη του ΝΠΔΔ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λέσβου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:30 στο Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης.
Στη συνάντηση πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι Χοροί από την πατρίδα της Σαπφώς, του Αλκαίου, του Αρίωνα του Εφταλιώτη, του Μυριβήλη και του Ζωγράφου Θεόφιλου αλλά και από άλλες νησιωτικές περιοχές καθώς και Παραδοσιακά τραγούδια με ορχήστρες της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και η Χοροδιδάσκαλος της Σχολής Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Ι. Μ. Μυτιλήνης κα Μαρία Καραλή σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν «Λέσβος - ένα πλατανόφυλλο μέσα στο Πέλαγος. Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση το ομορφότερο το λαμπρότερο από τα διαμάντια του Αιγαίου. Λέει ο Ελύτης στο μικρό Ναυτίλο ότι «...αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις ότι σου απομένουν μια ελιά ένα αμπέλι και ένα καράβι...» εδώ στη Λέσβο συναντάμε και τα τρία. Πρόκειται για μια συνάντηση που τα μέλη των χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων θα διαδώσουν το σημαντικό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας. Ένα μήνυμα που ξεδιπλώνει τις ρίζες τα ήθη τα έθιμα τους χορούς και τα τραγούδια του παρελθόντος δημιουργώντας γερά θεμέλια για το μέλλον. Σας περιμένουμε!»

Εκπρόσωπος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Λέσβου θα είναι η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Νεολαίας κα Γεωργία Παράσχου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: TV Μυτιλήνη, www.lesvospost.com, ORIFLAME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...