Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

2° ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

2° ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

2° ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Χιλιάδες επισκεπτών παρευρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο 2° Ποντιακό Πανηγύρι που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με την υποστήριξη του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.
Τα Χορευτικά Συγκροτήματα και οι Μουσικού Συλλόγων από όλη την Αττική προσέφεραν στους θεατές ένα μοναδικό θέαμα ενώ αγαπημένοι Καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο Λευτέρης Πανταζής, η Λιζέτα Νικολάου, ο Χρήστος Χολίδης και πολλοί ακόμη ξεσήκωσαν τους συμμετέχοντες οι οποίοι και χόρεψαν Ποντιακά τραγούδια μετατρέποντας το Κατράκειο Θέατρο σε μία τεράστια Χορευτική «αγκαλιά».
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε μήνυμά του τόνισε «Έπειτα από την επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με την Ένωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού πριν από λίγους μήνες συνδιοργανώνοντας το Συνέδριο με θέμα την πρόταση ένταξης του Πυρριχίου Χορού στον Κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Προφορικής και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με την κατάθεση της αντίστοιχης πρότασης στο Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και την συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που ζητήσαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Νίκο Κοπαλά, τώρα ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την μεγάλη γιορτή του Ποντιακού Ελληνισμού - το 2° Ποντιακό Πανηγύρι. Κάθε δράση, κάθε εκδήλωση που στηρίζει την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας αξίζει να διευρύνεται και να εξελίσσεται σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως αυτό του Ποντιακού Πανηγυριού».
Το διήμερο Ποντιακό Πανηγύρι τίμησαν με την συμμετοχή τους οι Ιωακειμίδης Ανέστης, Ναβροζίδης Χρήστος, Κοσμίδης Δημήτρης, Κοσμίδης Χριστόφορος, Παπαδόπουλος Γιώργος, Σταματίδης Παύλος, Σιαμλίδης Γιώργος, Κοτίδης Θοδωρής , Απόγονοι Του Πόντου, Νικολαΐδης Στάθης, Τσαχουρίδης Ματθαίος, Νικολαΐδου Πέλα, Τσολερίδης Θανάσης, Κοσμίδης Δημήτρης, Κοσμίδης Χριστόφορος, Απόγονοι Του Πόντου, Αφοί Κανονίδη και τα Χορευτικά Συγκροτήματα: Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού, Χορευτικό τμήμα Δήμου Νικαίας - Αγ. Ι. Ρέντη, Χοροί από Κρήτη και Νησιά, Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, Χοροί από Ανατολική Ρωμυλία και Θράκη, Σύλλογος Ιμβρίων, Αρμένικο Πολιτιστικό Σωματείο Χαμασκαΐν Χορευτικό τμήμα Νανόρ, Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος "Δίκταιοι - Καστρινοί", Χορευτικό Τμήμα Δήμου Νίκαιας – Κορυδαλλού με χορούς από Θεσσαλία, Ένωση Ποντίων Ν. Φιλαδελφείας και Περιχώρων "Δημήτρης Υψηλάντης", Σύλλογος Ποντίων Περιστερίου, Μουσικοχορευτική και Πνευματική Εστία Ποντίων και Φίλων "Ο Καύκασος", Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής "Ο Καπετάν Ευκλείδης", Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου "Οι Ακρίτες του Πόντου", Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου Αττικής "Ο Μιθριδάτης", Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών, Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας "Ο Φάρος", Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης "Η Μαύρη Θάλασσα", Ένωση Ποντίων Πειραιώς - Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Αρμένικο Πολιτιστικό Σωματείο Χαμασκαΐν - Χορευτικό τμήμα Ναΐρι, Σύλλογος Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί", Σύλλογος Ποντίων Πετρουπόλεως “Μανουήλ Κομνηνός”.
Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός απετέλεσε η παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και του Τιμίου Σταυρού των Μεγάλων Κομνηνών που υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος στην πλατεία Χαλκηδόνας ενώ ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας μέχρι τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων όπου και παρέμεινε έως την τελευταία ημέρα του Ποντιακού Πανηγυριού όπου και έγινε η παράκληση και περιφορά στον χώρο του Κατράκειου Θεάτρου.
Στο Ποντιακό Πανηγύρι παρευρέθηκαν και τίμησαν τους συμμετέχοντες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, του Προέδρου Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργου Βαρυθυμιάδη καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ και Καινοτομίας κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη.
Τις εκδηλώσεις παρουσίασαν η Δημοσιογράφος και Δημοτική Σύμβουλος του δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη κα Δέσποινα Σωτηροπούλου και ο Ερευνητής - Μελετητής Λαογραφίας κ. Γιώργος Ι. Χατζηελευθερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...