Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ - ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
«ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ - ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Σήμερα, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, χρειάζονται την στήριξή μας.

«Στόχος μας είναι μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, όχι μόνο η κάλυψη των υλικών αναγκών αλλά και η διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Έτσι πρόσφατα ξεκίνησε πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών. Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να απασχολούνται δημιουργικά και παράλληλα να ψυχαγωγούνται ζωγραφίζοντας, μαθαίνοντας πως να ετομάζουν χειροτεχνικές κατασκευές αλλά και παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο τα παιδιά έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να εκφραστούν και να ψυχαγωγηθούν, επομένως η δημιουργία ενός τμήματος δημιουργικής απασχόλησης είναι αναγκαία» τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης στηρίζεται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...