Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛAXANOKHΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛAXANOKHΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
«ΚΥΚΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ_ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑ»
ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
 Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την στήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων.
Στον δήμο Περάματος, (Λιμανάκι Αρμός, Πέραμα) έχει δημιουργηθεί η Κοινωνική Δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, η σύσταση του οποίου αποτελεί κομβικό κομμάτι για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιμετώπισης της φτώχειας. Μέσω της συγκεκριμένης δομής, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν οπωροκηπευτικά προϊόντα για τη σίτιση τους για τουλάχιστον ένα έτος, προμηθεύοντας παράλληλα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο με το 10% των παραγόμενων προϊόντων. Ο Κοινωνικός Λαχανόκηπος έχει αρχίσει να λειτουργεί σε έκταση 5 στρεμμάτων στο Πέραμα, ενώ δίνεται στους ωφελούμενους η τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να καλλιεργήσουν την γη (5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 άπορους).
Πριν από λίγες ημέρες, λιλιπούτειοι φίλοι μας από το 4° Δημοτικό Σχολείο Περάματος φύτεψαν Καρπούζια, Πεπόνια, Κολοκύθια, Ντομάτες, Μελιτζάνες, Πιπεριές, Αγγούρια στον Δημοτικό Λαχανόκηπο στον Αρμό Περάματος. Ενώ το Σεμινάριο συνεχίσθηκε 2η ημέρα με τη συμμετοχή Σπουδαστριών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά.
«Παρέχουμε τα απαραίτητα στους συμμετέχοντες, χρειαζόμαστε την εργασία τους υπό την καθοδήγηση και επιτήρηση του Υπεύθυνου Γεωπόνου της Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας των δήμων Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος κ. Δημητριάδη Ευάγγελου. Μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι μας ήρθαν σε επαφή με τη Γη και έμαθαν πώς να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά προϊόντα» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Οι σπουδάστριες του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, στην πρωτοβουλία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την καλοκαιρινή σπορά του δημοτικού λαχανόκηπου στο Πέραμα.
Φωτογραφίες - μαγνητοσκόπηση 1ης ημέρας Σεμιναρίων: Νίκος Τσιαμτσίκας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO:
Το Σεμινάριο για τον Λαχανόκηπο στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...