Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ_ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»‏

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ_ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες Ενημερωτική Ημερίδα με την Ομιλία του Ιατρού της Μόνιμης Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας «Πειραιάς_Λιμάνι Αλληλεγγύης» κ. Γεώργιου Κατσάρα με θέμα «Πρωτογενής Πρόληψη για καρδειαγγειακά νοσήματα» στον Πύργο του Πειραιά.
Σκοπός της Ομιλίας του Ιατρού κ. Κατσάρα, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ωφελούμενων των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας αλλά και του κοινού στο εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο της πρωτογενούς πρόληψης για καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και για την εξάλειψη του άγχους που αποτελεί και βασική αιτία για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο κ. Κατσάρας ενημέρωσε για μία από τις βασικές μεθόδους θεραπείας των καρδιαγγειακών νοσημάτων – εκείνη της πρωτογενούς πρόληψης. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά «Είναι γνωστό ότι η πρόληψη σε θέματα υγείας σώζει ζωές. 5 λεπτά από τον χρόνο μας για μία εξέταση μπορούν να μας χαρίσουν μία ολόκληρη ζωή!».
Στην ομιλία συμμετείχε και η Διευθύντρια Εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Δώρα Σκουτέρη η οποία και ανέπτυξε τα οφέλη της δημιουργικής απασχόλησης καθώς και της συμμετοχής σε δράσεις Πολιτισμού στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σε αυτό το σημείο ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δημιουργία Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου.
Της ομιλίας ακολούθησε μία Μουσική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Δομής του Πειραιά «Λιμάνι Αλληλεγγύης» ως ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στους χορηγούς της και θέλοντας να προβάλλουν την πραγματική αλληλεγγύη στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Ο ωφελούμενος της Δομής Πειραιά κ. Κώστας Καπάτσος στα κρουστά μαζί με τους φίλους του κ. Βασίλη Καπέλο στην Κιθάρα, τον κ. Γιώργο Βεντουζά στο Μπουζούκι και το Τραγούδι καθώς και την κα Ελένη Λογοθέτη στο Τραγούδι προσέφεραν ένα μοναδικό Μουσικό ταξίδι με Ρεμπέτικα τραγούδια στους ωφελούμενους οι οποίοι σε εορταστικό κλίμα τραγούδησαν και χόρεψαν.
«Η υγεία μας είναι ένα πολύτιμο αγαθό που οφείλουμε να φροντίζουμε και να προσέχουμε. Οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη βιώνοντας τις απάνθρωπες συνέπειες της οικονομικής κρίσης χρειάζονται περισσότερο από ποτέ βοήθεια πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ενημέρωση σε θέματα υγείας» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Στο τέλος της Ημερίδας με πρόταση του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη οι ωφελούμενοι αποδέχτηκαν να καθιερωθεί ο προγραμματισμός Ενημερωτικών Ημερίδων ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Την ομιλία και την εκδήλωση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...