Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των νέων παιδιών σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών Δημοτικού, Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού, Ομάδα Σκάκι για παιδιά και νέους καθώς και Παιδικά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας, στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Περάματος και στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Παράλληλα, προσφέρεται Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο, ενώ οργανώνονται και Ομάδες Αυτογνωσίας, Θεάτρου, Χορωδίας και Παραδοσιακών Χορών για ενήλικες.
Όλες οι παραπάνω δράσεις μας, χάρη τους αξιέπαινους εθελοντές εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των Δομών, προσφέρονται Εντελώς Δωρεάν, ως ελάχιστη υποχρέωσή μας για το μέλλον του τόπου, για τα παιδιά μας. Οι παραπάνω Κοινωνικές Δομές, εκτός από την εξασφάλιση στέγης, τροφής και υγιεινής στους συνανθρώπους μας, μπορούν να προσφέρουν και ποιότητα ζωής. Γι' αυτό λειτουργούμε προς την αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε οφείλουμε, ως υποστηρικτές των ιδεών της Unesco και ως άνθρωποι. Παρά την κρίση και την άστατη οικονομική και πολιτική κατάσταση, δεν σταματάμε στιγμή να πιστεύουμε ότι η γνώση, ο πολιτισμός κι η τέχνη δεν είναι για λίγους ούτε για τις εποχές ευημερίας και ηλιοφάνειας...είναι κυρίως για την πλειοψηφία εκείνων που το έχουν ανάγκη και επιβάλλεται όταν οι εποχές είναι δύσκολες.
Κοινωνική Δομή Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας 
Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Περάματος
του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων
Βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου. Στο χώρο της Δομής, που αποτελεί ένα τριώροφο κτίριο ιδιαίτερα φροντισμένο από άποψη υγιεινής και ασφάλειας, λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά Λυκείου και Γυμνασίου τις απογευματινές ώρες, μετά το καθημερινό συσσίτιο, που φροντίζει 120 άπορους με τις οικογένειές τους. Οι εκπαιδευτικοί είναι εθελοντές με εμπειρία στην διδασκαλία και προετοιμασία μαθητών για τις εξετάσεις, αλλά και πολλή όρεξη και αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Βιώνοντας και οι ίδιοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όσες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα του φροντιστηρίου για την πρόοδο των παιδιών τους. Όλοι εμείς γνωρίζουμε καλά ότι βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και αυτό προσπαθούμε μέσα από τις ενέργειες μας, ώστε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά τώρα που το χρειάζονται περισσότερο. Παράλληλα, στην ίδια Δομή εθελοντές εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν την μελέτη παιδιών δημοτικού. Σύντομα, θα λειτουργήσουν Τμήματα Παραδοσιακών Χορών και Σκακιού για ενήλικες, νέους και παιδιά. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ατομικής και οικογενειακής συμβουλευτικής από καταρτισμένους και έμπειρους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους. Μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα για οποιαδήποτε πληροφορία ή υπηρεσία θα σας ενδιέφερε και οι αρμόδιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα σας εξυπηρετήσουν με χαρά και το δυνατόν πιο άμεσα.
Καθημερινά από τις 9.00-21.00
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου
Τηλ. 216 800 30 78 & 79
Κιν.: 694 08 62 946

Κοινωνική Δομή Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας 
Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας
του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων
Βρίσκεται στην οδό Κοτυώρων 35. Στον χώρο της Δομής, ολόφωτος και ιδιαίτερα περιποιημένος από άποψη υγιεινής και με ειδικό χώρο για παιδιά, την λεγόμενη “Παιδική Γωνιά” λειτουργούν παιδικά τμήματα Αγγλικής Γλώσσας, τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης για παιδιά Δημοτικού και Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και νέους. Οι εκπαιδευτικοί που βοηθούν σε αυτήν την προσπάθεια είναι εθελοντές επαγγελματίες και με πολυετή εμπειρία που αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν πολύ μεράκι. Ακόμη, η Κοινωνική Υπηρεσία της Δομής ετοιμάζεται να προχωρήσει στον σχηματισμό Θεατρικής Ομάδας και Χορωδίας Ενηλίκων, καθώς και Ομάδας Αυτογνωσίας. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα Ατομικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής από καταρτισμένους και έμπειρους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και το Προσωπικό είναι πρόθυμο να σας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις δράσεις που γίνονται στον χώρο, καθώς και να ακούσει με ενδιαφέρον τις προτάσεις και τα αιτήματά σας.

Καθημερινά από τις 9.00 – 17.00
Διεύθυνση: Κοτυώρων 35
Τηλέφωνο: 213 02 98 396

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων μάθαμε από την πρώτη στιγμή που περάσαμε την πόρτα των Κεντρικών Γραφείων, πώς μια αγκαλιά είναι αυτό που χρειάζεται κάθε παιδί για να μεγαλώσει και κάθε ενήλικος για να αντέξει την ημέρα του. Αυτό το υποστηρίζουμε όχι μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μέσα από την καθημερινή εργασία, όταν βλέπουμε τις ιδέες της Unesco να γίνονται πραγματικότητα, αλλά πρώτος διδάσκων είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, που συχνά θα τον έχετε ακούσει να λέει, πως όνειρό του είναι να γίνει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων μια τεράστια αγκαλιά, ζεστή και γνήσια για εκείνους που την χρειάζονται. Αυτό το όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα και μεγαλώνει κι άλλο. Το επόμενο συλλογικό μας όνειρο είναι οι χώροι των Κοινωνικών Δομών να γίνουν το Σπίτι και το Προσωπικό Εργαστήριο Δημιουργίας των παιδιών και δημοτών, εκεί όπου μπορούν να νιώσουν σιγουριά, ασφάλεια και αγάπη και θα το πραγματοποιήσουμε μαζί με εσάς και για εσάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...