Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ...‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
«ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ - ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

«Μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, στόχος μας είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι ωφελούμενοι των μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό φρέσκο σπιτικό γεύμα, να κάνουν μπάνιο σε λουτήρες, να φορέσουν καθαρά ρούχα ενώ επίσης μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν μαθήματα Ξένων Γλωσσών, Μουσικής και Χορού, έχουν πρόσβαση σε Βιβλιοθήκη, τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών απασχολούνται στον παιδότοπο αλλά και ψυχαγωγούνται με δημιουργική απασχόληση σε καθημερινή βάση. Μία από τις βασικές παροχές των Δομών είναι και η πολύ σημαντική στήριξη σε θέματα υγείας. Έτσι οι συνάνθρωποί μας, ωφελούμενοι της Δομής Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, έχουν την δυαντότητα να προμηθευτούν φάρμακα εντελώς δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο καθώς και να εξεταστούν από την Ιατρό της Δομής κα Ειρήνη Ζούγρη η οποία και τους παραπέμπει για δωρεάν εξετάσεις σε Διαγνωστικά Κέντρα της περιοχής σε συνεργασία με τον φορέα «Μοιράζομαι» τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.


Οι Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...