Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ - «ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ» 2014 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
«ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ» 2014
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην κατεύθυνση προώθησης του βιβλίου και προσέλκυσης νέων αναγνωστών συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά το πρόγραμμα με τίτλο «Βιβλίο Αναζητεί Αναγνώστη». Με την ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών, Εθελοντές του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, θα ξεκινήσουν και θα τοποθετήσουν βιβλία στους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου, Περάματος και Σαλαμίνας με έμφαση στο Λιμάνι του Πειραιά, στον σταθμό τρένου του Πειραιά, στον σταθμό Πελοποννήσου, στα πορθμεία Περάματος και Σαλαμίνας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα διακινηθούν αυτές τις ημέρες, στις πλατείες, και στις στάσεις λεωφορείων. Η εξόρμηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 το απόγευμα και το Σαββάτο 2 Αυγούστου 2014 το πρωί.

Χιλιάδες βιβλία έχουν ήδη μοιραστεί, σε μια ιδιαίτερη σκυταλοδρομία που ξεκίνησε στον Πειραιά και έχει επαναληφθεί αρκετές φορές. Το πρόγραμμα είναι απλό. Εθελοντές του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων αφήνουν βιβλία σε παγκάκια, σε πάρκα, σε στάσεις λεωφορείων και τρένων, σε πεζόδρομους κλπ. Αυτός που θα το βρει θα ανοίξει την πρώτη σελίδα, θα διαβάσει τις οδηγίες και αυτόματα αν επιθυμεί γίνεται μέλος του προγράμματος «Ένα Βιβλίο Αναζητά Αναγνώστη». Μπορεί να πάρει το βιβλίο μαζί του, στο σπίτι του και ειδικά τώρα στις διακοπές, να το διαβάσει και να το επιστρέψει στο σημείο που το βρήκε. Έτσι συμμετέχει σε ένα ελκυστικό παιχνίδι που αρχίζει να παίζεται στις γειτονιές του Πειραιά και στους γύρω Δήμους και που μπορεί να δώσει στο διάβασμα μια ξεχωριστή μαγεία.
Αυτή η ιδέα εφαρμόζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στη Φλωρεντία, εδώ και μερικά χρόνια, γιατί όχι και στον Πειραιά. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή των διακοπών ένα τέτοιο ξεκίνημα μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία το ίδιο το βιβλίο να αλλάζει πολλά χέρια σε ένα ατελείωτο κύκλο αναγνωστών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιστρέφονται τα βιβλία στη θέση που βρεθήκανε ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους συμπολίτες μας να μοιραστούν την ίδια χαρά και τις ίδιες εμπειρίες.
«Η συμβολή των εκδοτικών οίκων στην επιτυχία αυτού του προγράμματος, μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Ζητούμε την συμμετοχή σας σε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι!» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...