Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Νύχτα ραδιοφώνου με πανσέληνο

Λουσμένη στο φως του φεγγαριού και παραδομένη στην αύρα της Θερμαϊκού θα είναι η υπαίθρια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Στην πλατεία που ενώνει τα δύο κτήρια του ΟΜΜΘ και με θέα προς τη θάλασσα, εκατοντάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αίγλη της δεύτερης πανσελήνου του καλοκαιριού και να γίνουν κοινωνοί αγαπημένων τραγουδιών σχετικών με το φεγγάρι.

Η ατμοσφαιρική βραδιά θα αρχίσει στις 22.00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες, έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ξεναγός της νοσταλγικής αναπόλησης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει 50 δημοφιλείς μουσικές συνθέσεις, ελληνικές και ξένες, που προέρχονται από την προσωπική δισκοθήκη του.

Η αναπαραγωγή του προγράμματος θα έχει τη μορφή νυκτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, ανοικτής στο κοινό, με τον έμπειρο παραγωγό και παρουσιαστή να προαναγγέλλει από μικροφώνου στοιχεία για την ιστορία και την ταυτότητα γνωστών δημιουργιών, όπως «Χάρτινο το φεγγαράκι» με τη Νανά Μούσχουρη να τραγουδά τους στίχους του Νίκου Γκάτσου που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις και «Fly Μe Τo Τhe Μoon» του Μπαρτ Χάουαρντ με τον Φρανκ Σινάτρα να ερμηνεύει την πρώτη σύνθεση που ακούστηκε στη Σελήνη κατά την αποστολή του Apollo 11.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί υπαίθριο αναψυκτήριο, διαθέτοντας στο κοινό αναψυκτικά, νερό και σάντουιτς.

Η μουσική βραδιά εντάσσεται στο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 26 έτη αδιάλειπτης προσφοράς, έχοντας επιτελέσει με επιτυχία τον πρωταρχικό στόχο του, την ανέγερση και λειτουργία του Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου της Βόρειας Ελλάδας.

#Σύλλογος_Φίλων_Μουσικής_Θεσσαλονίκης Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης #Μουσική #Τραγούδια #Πανσέληνος #Φεγγάρι Μάνος Χατζηδάκις Frank Sinatra #Λευτέρης_Κογκαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραγούδια του συνθέτη Π. Καρούσου για Μάρκο Μπότσαρη και Λόρδο Βύρωνα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

  Εκδήλωση με έργα του συνθέτη Π. Καρούσου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων   Τετάρτη 20 Μαρτίου 202...