Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Καταχειροκροτήθηκε η όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» στο Ανοιχτό Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Βασίλης ΑσημακόπουλοςΕιρήνη Κώνστα
Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017. Όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Π. Καρούσου βασισμένη στην τραγωδία «Τραχίνιες» του Σοφοκλή παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Ανοιχτό Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
Ηταν μια φανταστική παράσταση με εκπληκτικές φωνές και θεατρικές ερμηνείες που καθήλωσαν το κοινό. Παρά τον καύσωνα (42 βαθμούς) παραβρέθηκαν πάνω από 500 θεατές που καταχειροκρότησαν την σκηνοθέτιδα και πρωταγωνίστρια σοπράνο Ειρήνη Κώνστα και τους καταπληκτικούς συμπρωταγωνιστές, τον μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο στους ρόλους του Ηρακλή και Ύλλου, τον τενόρο Θεόδωρο Μπιράκο στο ρόλο του Ευρυσθέα, την υψίφωνο Δήμητρα Καμίτση στο ρόλο της Αλκμήνης, και την Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη στην μουσική διεύθυνση στο πιάνο.
Η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Ειρήνη Κώνστα πέτυχε τα μέγιστα αποτελέσματα στο εγχείρημα να σκηνοθετήσει το έργο ενώ παράλληλα και να πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Δηιάνειρας. Η άξια σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ήταν μια πραγματική τραγωδός με τον αέρα της Ντίβας της όπερας, μια δραματική σοπράνο που ταυτίστηκε με τον περίπλοκο ψυχολογικά και φωνητικά ρόλο της Δηιάνειρας.
Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ήταν άφταστος ερμηνευτικά και φωνητικά, δίνοντας έναν Ηρακλή σκληρό και απόμακρα τραγικό, και έναν Ύλλο συγκινητικό και ανθρώπινο ως άλλον Άμλετ.
Βασίλης ΑσημακόπουλοςΘεόδωρος Μπιράκος
Ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος στο ρόλο του Ευρυσθέα έδωσε το κύρος του βασιλιά, και ερμήνευσε με τον Βασίλη Ασημακόπουλο ένα εκπληκτικό ντουέτο.
Η υψίφωνος Δήμητρα Καμίτση στο ρόλο της  Αλκμήνης έδειξε όλη την στοργή της στην πονεμένη Δηιάνειρα, υπομένοντας σαν τραγική φιγούρα σιωπηλά, ερμήνευσε μια μελωδική άρια και ένα συγκινητικό λυρικό ντουέτο με την Ειρήνη Κώνστα.
Ειρήνη Κώνστα, Δήμητρα Καμίτση
Την μουσική διεύθυνση στο πιάνο είχε η γλυκύτατη Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη όπου με την άρτια τεχνική της βιρτουόζο πιανίστα απέδωσε ως ορχήστρα το δύσκολο οπερατικό έργο.
Την παράσταση προλόγισαν η Ζωή Καραπέτσα, αντιδήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας, ο Ιωάννης Πολίτης, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου ΚΔΕΜ, η Σοφία Μουλά, πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Μ. όπου μετέφεραν το μύνημα του Δημάρχου Σωτήρη Μεθενίτη, ο καθηγητής Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, η Σοφία Παπαδάτου, Σοφία Παπαδάτου, ταξίαρχος ε.α. , η Σχ. Σύμβουλος Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη, και ο μουσουργός Παναγιώτης Καρούσος.
Η παράσταση ενίσχυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μαρκοπούλου - Μεσογαίας Αττικής με τρόφιμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ηρώ Σκάρου: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Η Ηρώ Σκάρου κατάγεται από την Ικαρία. Μεγάλωσε στη Σύρο και στην Αθήνα. Με σπουδές στη φιλοσοφία και μεταπτυχιακό στη ...