Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος - 2η Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας

Καλλιθέα, 27 Ιουλίου 2017
Ανοιχτή πρόσκληση
Για συμμετοχή στη 2η Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας 2017
16 – 20 Οκτωβρίου 2017, Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο)
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Διορθόδοξης έκθεσης σύγχρονης αγιογραφίας, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε πέρυσι από 24 ως 28 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος διοργανώνει για το έτος 2017 τη 2η Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί από 16 ως 20 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο), υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν έργα αγιογραφίας και αποτύπωσης του Θείου, σύγχρονων δόκιμων και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών και αγιογράφων όπως: προσωπογραφίες, τοπιογραφίες, ψηφιδωτά, έργα γλυπτικής κλπ, θέλοντας να αναδείξουμε το μεγαλείο της αγιογραφικής τέχνης με την πολυποικιλότητα των σχολών της, από το χθες στο σήμερα και τη διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας.
Σκοπός του Ομίλου μας - με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει - είναι, μέσα από την Τέχνη να υμνηθεί το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, να αναδειχθεί η συνέχεια και η σημαντικότητά της για την ανθρώπινη ύπαρξη, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης των λαών και των εθνών.
Η διοργάνωση θα υποστηριχθεί με ευρεία δημοσιότητα, καθώς και με πολιτιστικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 5ημέρου. Ο Όμιλος, όπως και πέρυσι, βρίσκεται ήδη σε επαφή με Πρεσβείες ομόδοξων χωρών στην Αθήνα, με σκοπό την υποστήριξή τους στην έκθεση, τη συμμετοχή τους με πολιτιστικά δρώμενα των χωρών τους και κειμηλιακά εκθέματα, καθώς και τη συμμετοχή αγιογράφων από τις χώρες αυτές.
Για την έκθεση θα εκδοθεί πολυτελής, έγχρωμος, εικαστικός κατάλογος, στον οποίο θα συμπεριληφθούν με βιογραφικό και φωτογραφία έργου τους (με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους συμμετοχής) οι συμμετέχοντες εικαστικοί – αγιογράφοι και θα προλογίζουν οι φορείς που θα παραχωρήσουν αιγίδα.
Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...