Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Από το Buenos Aires στις Σέρρες

"Από το Buenos Aires στις Σέρρες"

Συναυλία με μιλόγκα. Η Orquesta Tipica Andariega από το Buenos Aires της Αργεντινής στα πλαίσια της περιοδείας της στην Ευρώπη, θα δώσει συναυλία με μιλόγκα στην πόλη των Σερρών. Είναι η μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ στην Πόλη μας και τη Β. Ελλάδα, από τη γέννηση του Αργεντίνικου Τανγκό στις αρχές του προηγούμενου αιώνα!
Το Αργεντίνικο Τανγκό ειναι η συνεισφορά της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, αφού το 2009 συμπεριλήθηκε στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO! 
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 η καρδιά του Αργεντίνικου Τανγκό για τη Β. Ελλάδα θα χτυπά στις Σέρρες.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ TANGO! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπάς το Αργεντίνικο Τανγκό; Είσαι ιδρυτής ή υπεύθυνος ομάδας, Συλλόγου ή Σχολής; Είσαι επαγγελματίας δάσκαλος ή ερασιστέχνης; Είστε χορευτικό ζευγάρι; Είσαι άνθρωπος της τέχνης και της μουσικής; Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη μεγαλύτερη γιορτή του Αργεντίνικου Τανγκό που έγινε ποτέ στην Πόλη μας και τη Β. Ελλάδα, από τη γέννηση του υπέροχου αυτού χορού στο Ρίο ντε λα Πλάτα (το ποταμό του ασημιού), της Αργεντινής και της Ουρουγουάης, τις αρχές του περασμένου αιώνα!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η επιχείρηση Ζείδωρος σας προσκαλεί να συμμετάσχετε με την Ομάδα σας, το Συλλογό σας ή τη σχολής σας με μία εμφάνιση-χορογραφία με ένα τραγούδι της Orquesta Tipica Andariega, κατά τη διάρκεια της συναυλίας-μιλόγκας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), με συγκεκριμένο τραγούδι και αριθμό ατόμων κατά προσέγγιση, που θα πάρουν μέρος. Το μέγιστο μέχρι 20 ζευγάρια. Η πίστα χορού έχει εμβαδόν 75 τ.μ. (6,5μ. Χ12μ.). Η κάθε Σχολή, Ομάδα ή Σύλλογος μπορεί να συμμετέχει με ένα τραγούδι. Η συμμετοχή δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά είναι συμβολική! Είναι μια συμμετοχή γιορτής για το Τανγκό, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ | ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
https://www.zeidoros.com/orquesta-tipica-andariega/

LA ORQUESTA TIPICA ANDARIEGA

Η Orquesta Tipica Andariega δημιουργήθηκε στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβριο του 2009, με την ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο χορευτικό Tango που να βασίζεται σε γερά θεμέλια του κλασικού Tango.
Η ορχήστρα έχει ένα ρεπερτόριο «Milonguero Bien» – όπως λέμε στα ισπανικά – που σημαίνει ότι είναι ένα μουσικό ρεπερτόριο στενά συνδεδεμένο με τη Milonga, ιδανικό για χορό! Είναι ένας συνδυασμός μεταξύ των νέων ρυθμών από τα πιο δημοφιλή Tανγκό, Βαλς, Milongas και νέες συνθέσεις Τανγκό, που διατηρούν το ρυθμικό και χορευτικό πνεύμα του σαράντα, προσθέτοντας ταυτόχρονα την ενέργεια της νέας τάσης Τάνγκο του 2000.

ΜΕΛΗ |MIEMBROS
Luigi Coviello - CONTRABAJO Y DIRECCIÓN - Matias Gonzalez - PIANO - Roberto Vassallo, Stine Engen, Yanina Corvalan - BANDONEÓN - Maia Prieto, María Bice Gambandé, Tomas Quindi - VIOLIN

ΙΣΤΟΡΙΑ | HISTORIA
Η Orquesta Tipica Andariega έχει ηχογραφήσει τρία CDS «Pertenencia» (2011), «Andiamo» (2014) και «Balliamo» (2017) και έκανε τέσσερις περιοδείες στην Ευρώπη το 2012, 201, 2014, και 2015 όπου έχει επισκεφθεί πολλές χώρες: Δανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία και τη Γαλλία. Η ορχήστρα έκανε επίσης ταξίδια στη Χιλή (Φεστιβάλ Valparatango 2014) και έπαιξε σε διάφορα μέρη της Αργεντινής (Ροζάριο, Salto και Venado Tuerto).
Η ορχήστρα εκτελεί συνεχώς διαφορετικές διαφορετικές συναυλίες στους πιο αγαπημένους χώρους τέχνης, πολιτισμού και κουλτούρας του Αργεντίνικου Τανγκό στο Μπουένος Άιρες, μεταξύ αυτών: Festival Internacional de Tango en Buenos Aires, La Viruta, CC, Torquato Tasso, La Confitería Ideal, Milonga Parakultural – Salón Canning, Festival de Vendimia en Buenos Aires, Festival Independiente de Tango en Μπουένος Άιρες και το Teatro Orlando Goñi.
Το 2014 και το 2016 στην ορχήστρα δόθηκε η επιχορήγηση del Régimen de Concertación para la Actividad Μουσικά de BA Música, για τα CD «Andiamo» και "Balliamo" αντίστοιχα, που θεωρήθηκαν κατάλληλα για να δεχθούν χρηματοδότηση από El Régimen de Promocion (mecenazgo).
Αυτό τον καιρό η ορχήστρα παίζει σε διάφορους χώρους πολιτισμού και κουλτούρας του Buenos Aires, ενώ προετοιμάζεται για μια ακόμα περιοδεία στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2017. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας της και συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 θα δώσει συναυλία και στις Σέρρες για όλη τη Βόρειο Ελλάδα.
https://www.andariegatango.com.ar/

BANE CLUB → Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ-ΜΙΛΟΓΚΑΣ

Ο όρος του CLUB πήρε σάρκα και οστά στην καρδιά της κοιλάδας των Σερρών. Κάτι το οποίο έλειπε για χρόνια από την Πόλη, μπήκε δυναμικά στον χώρο της καλοκαιρινής νυχτερινής διασκέδασης, για να προσφέρει θέαμα, αξέχαστες βραδιές, αλλά και συναυλίες με μεγάλα ονόματα της Eλληνικής μουσικής σκηνής.
Tώρα είναι έτοιμο να υποδεχθεί για πρώτη φορά και το Αργεντίνικο Τανγκό, σε μια βραδιά ξεχωριστή και διαφορετική. Μια συναυλία με μιλόγκα (χορό) που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στην Πόλη των Σερρών αλλά και στη Β. Ελλάδα γενικότερα, από τη γέννηση του Αργεντίνικου Τανγκό, τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στο Rio De La Plata (τον ποταμό του ασημιού), της Αργεντινής και της Ουρουγουάης!
Ενας ξεχωριστός χώρος που σίγουρα θα αγαπήσετε. Στο κέντρο του Club υπάρχει μεγάλη ξύλινη πίστα για να χορέψετε, με θέα την Orquesta Tipica Andariega, η οποία θα είναι αναπτυγμένη στην εξέδρα των συναυλιών.
Θα μπορείτε επίσης να παραγγείλετε το ποτό της αρεσκείας σας και να απολαύσετε παράλληλα το μενού της βραδιάς από τα Catering, τα οποία για τη διευκόλυνσή σας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία μέσα στο χώρο.

Σας περιμένουμε!


https://www.facebook.com/events/451947748502867/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραγούδια του συνθέτη Π. Καρούσου για Μάρκο Μπότσαρη και Λόρδο Βύρωνα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

  Εκδήλωση με έργα του συνθέτη Π. Καρούσου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων   Τετάρτη 20 Μαρτίου 202...