Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΝΙΚΑΙΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ» ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΝΙΚΑΙΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ» ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη διοργάνωσαν με επιτυχία εορταστική εκδήλωση πριν από λίγες ημέρες αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας.
Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την ιδιαίτερη αυτή ημέρα με εκφώνηση ποιημάτων από τα παιδιά, κατασκευές - δώρα από τους μικρούς μας φίλους τα οποία προσέφεραν στις μητέρες τους ενώ η Καθηγήτρια Φιλολογίας κα Μαρία Καρλαύτη μίλησε σχετικά με τον εορτασμό της μεγάλης αυτής γιορτής.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισαν χαρακτηριστικά στο καλωσόρισμα που απηύθυναν στους παρευρισκόμενους: «Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου, για να τιμήσουμε το δύσκολο και ιερό έργο, που επιτελούν καθημερινά. Κάθε μητέρα έχει αναλάβει την αποστολή, να φέρει στον κόσμο και να αναθρέψει τα παιδιά της, με αρχές και αξίες που θα τα μετατρέψουν σε ώριμους πολίτες. Να τους παρέχει με στοργή και αγάπη τα απαραίτητα εφόδια, κρατώντας την οικογένεια ενωμένη, κόντρα στις καθημερινές αντιξοότητες. Οι Δομές που δημιουργήσαμε είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για την οικογένεια, τα παιδιά και όλους τους συμπολίτες μας. Ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες που αποτελούν παράδειγμα για εμάς, με την μεγαλοψυχία, την δύναμη και την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά τους».
Οι συνάνθρωποί μας είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με πλούσιο Μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών από τον Μουσικό και Ερμηνευτή κ. Βάϊο Πράπα καθώς και με ξένες επιτυχίες από τον Κινηματογράφο που παρουσίασε ο Μουσικός κ. Αντώνης Έρημος με την κιθάρα του και τις Τραγουδίστριες κα Νικολέτα Παπουτσή και κα Παπαθανασίου Στυλιανή.
Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Ηθοποιός και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θάνος Καληώρας εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Παύλος Νισλόγλου, η Διευθύντρια Αλληλεγγύης του Ομίλου και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Αγγελική Πούμπουρα καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Η διανομή τροφίμων στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...