Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, διοργάνωσαν με επιτυχία εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας πριν από λίγες ημέρες.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιείχε εκφώνηση ποιημάτων από τα παιδιά, ζωντανή μουσική με συνοδεία μουσικών οργάνων από την κυρία Μαρίνα Λέγγα, χορό και κατασκευές-δώρα από τους μικρούς μας φίλους, τα οποία προσέφεραν στις μητέρες τους.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Χαράλαμπος Καμπούρης ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο ανέφεραν μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα που απηύθυναν στους παρευρισκόμενους: « Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου, για να τιμήσουμε το δύσκολο και ιερό έργο, που επιτελούν καθημερινά. Κάθε μητέρα έχει αναλάβει την αποστολή, να φέρει στον κόσμο και να αναθρέψει τα παιδιά της, με αρχές και αξίες που θα τα μετατρέψουν σε ώριμους πολίτες. Να τους παρέχει με στοργή και αγάπη τα απαραίτητα εφόδια, κρατώντας την οικογένεια ενωμένη, κόντρα στις καθημερινές αντιξοότητες. Οι Δομές που δημιουργήσαμε είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για την οικογένεια, τα παιδιά και όλους τους συμπολίτες μας. Το επιστημονικό προσωπικό βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των δημοτών, στο «Σπίτι Αγάπης» που δημιουργήσαμε, για να παρέχει τις υπηρεσίες του, με επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Είναι χρέος μας να δώσουμε ανάσα στους συνανθρώπους μας, σε μια περίοδο δύσκολη για όλους και να μην περνάει κανένας την κρίση μόνος. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες»!
Χαιρετισμό απέστειλε επίσης ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάριος Σταματάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία και την πολυπλοκότητα του ρόλου κάθε μητέρας, όπως και ότι ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει όλες τις απαραίτητες πολιτικές, για την ανακούφιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η υπεύθυνη των Δομών κα Ρένα Παπαστεφάνου ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία καθώς και τους χορηγούς, που με τις προσφορές τους συμβάλλουν σημαντικά στη λειτουργία των Δομών. Ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται δεκτές δωρεές/χορηγίες σε είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικά είδη και σε οικονομική ενίσχυση η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στην αγορά τροφίμων.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Χαράλαμπος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, o Υπεύθυνος Προσέλκυσης Νέων Μελών και Χορηγών κ. Μάνος Λούβαρης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου κ. Γεώργιος Φιλιππακόπουλος.

Την εκδήλωση των εγκαινίων στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...