Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΠΑΓΚΟΣΜΙO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 3ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ENDURO για το έτος 2014 που διοργάνωσε ο Μοτοσικλετιστικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμπάκας (Μ.Α.Σ.Κ.) μετά από έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIM), την Ελληνική Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (ΑΜΟΤΟΕ), υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro (MAXXIS FIM ENDURO WORLD CHAMPIONSHIP) συνεχίζεται με τον τρίτο αγώνα στην Καλαμπάκα, ακολουθούν οι αγώνες σε Φινλανδία, Σουηδία, Μεξικό, Ιταλία και Γαλλία. Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνει το Σωματείο Μ.Α.Σ.Κ. Club για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ τα μέλη του είχαν διοργανώσει και τον αγώνα της Καλαμπάκας το 2011. Έχουν προηγηθεί άλλοι δυο αγώνες στα Καλάβρυτα (2002 - 2003) από την Iron Team, τέσσερις αγώνες στις Σέρρες (2004 – 2005 – 2009 - 2010) από την ΛΑΜΣ, ένας αγώνας (2011) και ο περσινός αγώνας στην Καστοριά (2013) από τον ΜΟΚ.
O Μ.Α.Σ.Κ, με τα ακούραστα Μέλη του, και η πόλη της Καλαμπάκας έχει επιλεχθεί ως μία από τις οκτώ πόλεις για την διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος ENDURO. «Αποτέλεσε τεράστια επιτυχία αλλά και ευθύνη για τον Μ.Α.Σ.Κ., την Καλαμπάκα και την Ελλάδα, η ανάληψη αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Πούλιος. Σύσσωμοι οι πολίτες και οι αρχές αγκάλιασαν τον αγώνα σαν δικό τους παιδί. Όλοι οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν άψογα από την τοπική κοινωνία.
Οι 79 οδηγοί που έλαβαν μέρος στον Αγώνα, διαγωνίστηκαν σε τρεις κύριες κατηγορίες Ε1, Ε2 και Ε3, καθώς επίσης στην κατηγορία EJunior και EYouth (δίχρονες μοτοσυκλέτες 125cc). Μεταξύ αυτών και δεκατέσσερις Έλληνες αθλητές, η αφρόκρεμα του Ελληνικού πρωταθλήματος Enduro οι οποίοι προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα σε μια μορφή αγώνα που δεν έχουν συχνά την δυνατότητα να συμμετέχουν. Οι Αθλητές ξεκίνησαν από όλες τις γωνιές της Γης για να αγωνισθούν στην Καλαμπάκα. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν Αθλητές από την Ελλάδα, την
Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Γερμανία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Σουηδία, την Αυστραλία αλλά και την Χιλή.
Το event έτυχε παγκόσμιας προβολής αφού καλύφθηκε από τα ξένα και ελληνικά ΜΜΕ (Euro Sport, Motors TV, SKAI, ΝΕΡΙΤ,TRT).
 Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του αγώνα δεν υπήρξαν ατυχήματα ενώ η ασφάλεια των Θεατών ήταν εξασφαλισμένη μολονότι μπορούσαν να παρακολουθήσουν σε απόσταση ανάσας τους συμμετέχοντες.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε μήνυμα που μετέφερε ο Υπεύθυνος προσέλκυσης νέων μελών και Χορηγών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Μανώλης Λούβαρης τόνισε χαρακτηριστικά «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ENDURO, αποτελεί σταθμό για τους αγώνες Μοτοσικλετών σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς φιλοξενήθηκε σε έναν ιστορικό τόπο, τα Μετέωρα, που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που ενώνει τις αξίες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε ένα από τα πιο κορυφαία Αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε ανερχόμενους οδηγούς από όλο τον κόσμο να συναγωνιστούν και να δώσουν στους θεατές την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό αθλητικό αγώνισμα - θέαμα γεμάτο αδρεναλίνη».
Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο ακόλουθο link: https://www.facebook.com/papasouzas/media_set?set=a.10203547534439602.1073741838.1551967555&type=3
 
-- 
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια
2104967757, 2104132273, 2104179797
Fax: 2104944564
www.unescopireas.gr - unescop@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...