Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ - ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Σήμερα, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, χρειάζονται την στήριξή μας. 
Στόχος μας είναι μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, όχι μόνο η κάλυψη των υλικών αναγκών αλλά και η διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Έτσι πρόσφατα δημιουργήθηκε ομάδα εναλλακτικής θεραπείας για την σωματική και ψυχική υγεία. Σκοπός της ομάδας είναι το μέλος της να γνωρίσει τον εσωτερικό του κόσμο με τρόπο που να τον οδηγεί σε σταδιακή πνευματική και σωματική ανάπτυξη ώστε να ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό. 
Η ομάδα εναλλακτικής θεραπείας στηρίζεται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια
2104967757, 2104132273, 2104179797
Fax: 2104944564
www.unescopireas.gr - unescop@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...