Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΚΟΡΙΝΘΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΚΟΡΙΝΘΟΣ»

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων, Κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας, με έδρα τη Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου, Δημοτικό Διαμέρισμα Περιγιαλίου.

Πριν από λίγες ημέρες, στον χώρο της Δομής Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Περιγιάλι διανεμήθησαν δωρεάν, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, γλυκίσματα και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους σε δεκάδες οικογένειες από τον Δήμο Κορινθίων.

Οι ωφελούμενοι επιλέχθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Δομής Αντιμετώπισης της Φτώχειας ύστερα από διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, με βασικά κριτήρια την μακροχρόνια ανεργία, το εισόδημα και τον αριθμό των μελών των οικογενειών. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός τόνισε: «Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που έχουν στόχο να ανακουφίσουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας και θα συνεχίσουμε να προάγουμε μέσα από την γενικότερη κοινωνική πολιτική του Δήμου, τη συνοχή του κοινωνικού μας συνόλου, που είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από την έντονη κρίση που βιώνουμε».
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ανέφερε σε δήλωση του: «Είναι χρέος μας να στηρίζουμε τους πολίτες που υποφέρουν ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας. Σε αυτές τις οικογένειες πρέπει να προστεθούν όσοι από τους συμπολίτες μας χρειάζονται την κοινωνική μας αρωγή. Οφείλουμε να δώσουμε ανάσα ανακούφισης στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, λόγω της ιδιαίτερης κοινωνικο-οικονομικής συγκυρίας που ζούμε.»
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια
2104967757, 2104132273, 2104179797
Fax: 2104944564
www.unescopireas.gr - unescop@otenet.gr
Η διανομή τροφίμων στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...