Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

«ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΟΛΔΑΒΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏


Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι παρευρέθηκαν στην Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με θέμα «Για ένα παιδικό χαμόγελο» που διοργάνωσε η Ένωση Ελληνο-μολδαβικής φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πριν από λίγες ημέρες στο Θέατρο «ΤΡΙΑΝΟΝ».

Σκοπός της Εκδήλωσης ήταν να στηριχθούν όσο το δυνατό περισσότερα άπορα παιδιά της Μολδαβίας. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν Καλλιτέχνες παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού που κατάγονται από την Μολδαβία αλλά ζουν στην Ελλάδα. Επίσης, στην όμορφη εκδήλωση έλαβαν μέρος και τα παιδιά του Σωματείου και η ομάδα χορευτών “Hora Moldovei” από την πόλη Glodeni της Μολδαβίας που παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα επί σκηνής.
Η Ζωγράφος και μέλος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Λουντμίλα Ιορντάκε (Ludmila Iordache) διέθεσε τα έσοδα από τα 2 έργα της που εξέθεσε επίσης για αυτό τον σκοπό.
Όλοι οι Καλλιτέχνες καθώς και τα μέλη και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνο-μολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» τιμήθηκαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την διοργάνωση και πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής φιλανθρωπικής εκδήλωσης.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, σε μήνυμα που μετέφεραν ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Παύλος Νισλόγλου και η Διευθύντρια Εικαστικών του Ομίλου κα Δώρα Σκουτέρη, παρουσία της Προέδρου της Ένωσης Ελληνο-μολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» κας Σβετλάνας Λισαγκόρ – Βεργή, τόνισε «Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό θέαμα που συνδύασε την Μολδαβική παράδοση με μία σύγχρονη πινελιά° όλοι στην ίδια σκηνή, Τραγουδιστές, Μουσικοί, Χορευτές και το κοινό τραγούδησαν και χόρεψαν για έναν ιερό σκοπό, «για ένα παιδικό χαμόγελο». Με την ενότητα και την συμμετοχή μπορούμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο σπουδαίες και πολύτιμες δράσεις με επίκεντρο την αλληλεγγύη».
Την υπέροχη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Μολδαβικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Valentin Ciumac.
Φωτογραφική επιμέλεια - μαγνητοσκόπηση: Veaceslav Bondarciuc

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.533948883376191.1073741847.430727307031683&type=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...