Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης 2017

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση διοργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. Φέτος στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, της μετάφρασης και της διερμηνείας, ανιχνεύουμε τάσεις και μελετάμε προβλέψεις.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μεταφραστές, επιμελητές και διορθωτές, υποτιτλιστές, διερμηνείς, γλωσσολόγους, φιλολόγους, καθηγητές ξένων γλωσσών, εκπαιδευόμενους μεταφραστές και φοιτητές.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με τον χαιρετισμό της η Yπεύθυνη του Γραφείου Λευκωσίας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Μάρθα Νεοκλέους.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Το μέλλον της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης». Η Διευθύντρια Σπουδών της σχολής μας, κα. Κωνσταντίνα Τριανταφυλλοπούλου, θα συζητήσει τις τάσεις, τις εξελίξεις και τις προβλέψεις για το μέλλον της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης με τέσσερις πολύπειρους εκπροσώπους του χώρου:
• τον κ. Δημήτρη Πριμάλη, καθηγητή Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Microsoft Expert Innovative Educator (2015-16) και Microsoft Innovative Educator Fellow (2017)
• τον κ. Luke Prodromou, καθηγητή, εκπαιδευτή καθηγητών και συγγραφέα εκπαιδευτικών βιβλίων για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας
• την κα. Ιωάννα Σκαρλίγκου, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΒΥΡΩΝ και πρώην μέλος του ΔΣ του δικτύου ΚΞΓ QLS
• την κα. Αναστασία Σπυροπούλου, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού ELT NEWS και επίτιμη πρόεδρο του TESOL Macedonia- Thrace.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Το μέλλον της μετάφρασης και της διερμηνείας». Ο Διευθυντής Σπουδών της σχολής μας, κ. Βασίλης Μπαμπούρης, θα παρουσιάσει ποικίλες προβλέψεις για το μέλλον της γλωσσικής βιομηχανίας και θα συζητήσει γι’ αυτές με:
• την κα. Ανθή Βηδενμάιερ, μεταφράστρια και διερμηνέα, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφρασεολογίας
• τον κ. Σπύρο Κονιδάρη, πρώην Γενικό Διευθυντή και νυν Chief Strategist της μεταφραστικής εταιρείας Commit
• τον κ. Άγγελο Κακλαμάνη, διερμηνέα και μεταφραστή, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών και ταμία του Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδας
• τον κ. Κώστα Ναδάλη, ιδιοκτήτη της εταιρείας ΤΜServe, αναλυτή, προγραμματιστή και ανεξάρτητο τεχνικό σύμβουλο σε θέματα μεταφραστικής τεχνολογίας και επιχώριας προσαρμογής.

Και στις δύο τράπεζες, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν το πιθανό μέλλον του τομέα τους, εξετάζοντας διατυπωμένες προβλέψεις ειδικών αλλά και διατυπώνοντας νέες, ώστε να προσφέρουν στο κοινό κατευθυντήριες γραμμές για τη σωστή προετοιμασία του στο διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο των γλωσσικών επαγγελμάτων.

Στο τέλος κάθε συζήτησης, οι ομιλητές θα απαντήσουν και σε ερωτήματα του κοινού.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει κλήρωση για 2 θέσεις στα σεμινάρια Υποτιτλισμού της σχολής μας!

Σας περιμένουμε και φέτος, για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης!


https://www.facebook.com/events/294576587618587/

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σημαντική η βοήθεια των επαγγελματιών μεταφραστών και διερμηνέων! Συνεργάζομαι αρκετά χρόνια με μίε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και μετάφρασης και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη δουλειά μου https://www.interpreters.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...