Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Βραβεύτηκε η Νικόλ Δαλέκου από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την ερμηνεία της στη συναυλία με τραγούδια του Παναγιώτη Καρούσου

 
Βραβεύτηκε η Νικόλ Δαλέκου από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο φεστιβάλ «Ημέρες Θάλασσας 2021» του Δήμου Πειραιά

 Βραβεύτηκε η Νικόλ Δαλέκου από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο φεστιβάλ «Ημέρες Θάλασσας 2021» του Δήμου Πειραιά για την άρτια ερμηνεία της στη συναυλία με τραγούδια του Παναγιώτη Καρούσου.

 Ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων ευχαρίστησε και συνεχάρη την Νικόλ Δαλέκου για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό

Η Νικόλ Δαλέκου ερμήνευσε τα τραγούδια «Καρυάτιδες» σε ποίηση Ιωάννης Πολέμης, Σιωπή σε ποίηση Κωστής Παλαμάς, «Στό νυχτερινό κέντρο» σε ποίηση Ναπολέων Λαπαθιώτηςκαι το εντυπωσιακό ντουέτο με τον Κώστα Βενετσάνο «Αύριο Φως» σε ποίηση Αλέκος Παναγούλης, και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.  

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (αύλειος χώρος), πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό INTERNATIONAL ACTION ART συναυλία με νέα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του γνωστού μαέστρου και αρχιμουσικού Ανδρέα Πριονά, στο φεστιβάλ «Ημέρες Θάλασσας 2021» του Δήμου Πειραιά.

Την παράσταση προλόγισε ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, τονίζοντας την δυναμική συμμετοχή του Ομίλου με Αφιέρωμα στα τραγούδια της Μεσογείου για τα 200 Χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδος (1821-2021), “με τη μουσική γινόμαστε ένα” We are all one at music concert.

Συμμετείχαν οι αξιόλογοι καλλιτέχνες: Τραγούδι: Δημήτρης Κανέλλος, Ερωφίλη Τζάνου, Θεόδωρος Μπιράκος, Τζο Αντωνακάκη, Κυριακή Βλαχογιάννη. Μουσικοί: Γιάννης Λαμπράκης (μπουζούκι), Ανδρέας Νιάκαρης (κρουστά), Νίκος Τσαχτσίρης (κοντραμπάσο), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο).

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Πριονάς. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος

Χορευτική Ομάδα ΧΑΝ Νίκαιας υπό τη διδασκαλία της χορογράφου Ρένας Βέγκου

Παρουσίαση, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδι: Νικόλ Δαλέκου, Κώστας Βενετσάνος

Πρόγραμμα: Η Μαγεμένη βρύση (Κώστας Κρυστάλλης), Ανάμνησης (Διονύσιος Σολωμός), Προσέγγιση (Γιάννης Ρίτσος), Οδοιπόρος (Παῦλος Νιρβάνας), Το πόσο σε λατρεύω (Γιάννης Βηλαράς), Το παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός), Σιωπή (Κωστής Παλαμάς), Παρθενών (Κωστής Παλαμάς), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης), Μεταρσίωση (Νικηφόρος Βρεττάκος), Σ᾿ ένα παλιό ναό (Μιλτιάδης Μαλακάσης),  Στό νυχτερινό κέντρο (Ναπολέων Λαπαθιώτης),  Μάθε τόν πόνο (Ιωάννης Γρυπάρης), Ο κόσμος μου (Καρλ Μαρξ), Θα τραβήξεις μπροστά (Μανώλης Αναγνωστάκης), Άνθη του γκρεμνού (Γεώργιος Δροσίνης), Αύριο Φως (Αλέκος Παναγούλης), Κόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων)     

Πρόκειται για τη νέα συνθετική εργασία του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Ο συνθέτης κλασικής μουσικής γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές. Ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια ποίησης (1821-2021) από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους που γιορτάζουμε φέτος και με την ευκαιρία της συμμετοχής στο φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2021» ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό INTERNATIONAL ACTION ART παρουσίασαν με περηφάνια στους Πειραιώτες την πρεμιέρα αυτού του εξαιρετικού Κύκλου Τραγουδιών του Νερού. 

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, ο Λευτέρης Μαρκάκης του «Πολυχώρος Θέατρο Αυλαία», ο Ελληνοκαναδός Πυρηνικός Φυσικός Κώστας Πάππας πρώην γενικός γραμματέας της Πυρηνικής Ενέργειας του Καναδά για την Επαρχία του Κεμπέκ, η Ελληνοκαναδή δημοσιογράφος Ζωή Ηλιοπούλου, ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Πέτρος Σαλάτας, η κυρία Μαρία Τσιάντη του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, κ.α.

Το κοινό που κατέκλυσε τον κατάμεστο αύλειο χώρο του Θεάτρου καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες.   















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...