Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Έκθεση στο Μέγαρο «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης»


 Έκθεση στο Μέγαρο «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης»

1 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, που εδώ και 25 χρόνια διαθέτει και αξιοποιεί το πλήρες Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη, αφιερώνουν την έκθεση «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης» στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα που πέρασε για πάντα στην αιωνιότητα.
Η επίσκεψη στην έκθεση είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους -και μάλιστα για τους νεότερους που τώρα τον ανακαλύπτουν- να γνωρίσουν τον άνθρωπο πίσω από τις μελωδίες-ορόσημα της μουσικής και της ιστορίας του τόπου μας. Για πρώτη φορά, τα πρωτότυπα ντοκουμέντα του Αρχείου Μίκη Θεοδωράκη, που περιγράφουν έναν αιώνα ιστορίας, πλαισιώνονται από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, αναδεικνύοντας τον όγκο και την ποικιλομορφία της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου δημιουργού.
Είσοδος ελεύθερη με Δελτία Εισόδου μετά από ηλεκτρονική κράτηση στο σύστημα του Μεγάρου για συγκεκριμένη ώρα επίσκεψης, μέχρι 30 άτομα ανά μία ώρα από τις 11:00 έως τις 19:00. Κάθε άτομο μπορεί να πάρει μέχρι 2 δελτία.
Η Έκθεση είναι ανοικτή Τρίτη – Σάββατο 11:00-19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...