Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Τί γυρεύουν οι Έλληνες και οι Τρώες στο διάστημα; - ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης


 Οι αστεροειδείς είναι στερεά ουράνια σώματα μικρής διαμέτρου σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο

☀️, τα οποία αποτελούνται από αρχέγονο υλικό. Συνεπώς, αποτελούν κατάλληλο στόχο και προσφέρουν τον μοναδικό τρόπο για την εξερεύνηση της διαδικασίας σχηματισμού του Ηλιακού Συστήματος.
🪐 «Τρωικοί» ονομάζονται οι ομάδες αστεροειδών οι οποίες μοιράζονται την ίδια τροχιά με ένα μεγαλύτερο σώμα, όπως ένας πλανήτης, προπορευόμενες σε σχέση με αυτό ή ακολουθώντας αυτό σε απόσταση που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα σημεία. Υπάρχουν πέντε συνολικά τέτοια σημεία όπου οι βαρυτικές δυνάμεις του πλανήτη και του Ήλιου συνδυάζονται έτσι, ώστε να επιτρέπεται εκεί η «παγίδευση» τέτοιων σωμάτων για δισεκατομμύρια χρόνια.
🔴Οι πιο γνωστοί Τρωικοί είναι αυτοί που συνοδεύουν τον Δία. Διαγράφουν κοινή τροχιά με τον πλανήτη και χωρίζονται σε 2 ομάδες: στους Έλληνες 🇬🇷, που προπορεύονται σε σχέση με τον Δία και στους Τρώες, που τον ακολουθούν. Τα μέλη της κάθε ομάδας έχουν λάβει τα ονόματά τους από τα πρόσωπα του τρωικού πολέμου (Πρίαμος, Πάρις, Αχιλλέας, Οδυσσέας κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...