Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Καραϊσκάκης, ο παρεξηγημένος ήρωας του Γιάννη Κωσταρά


 «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας»

Το ιστορικό δράμα του Γιάννη Κωσταρά σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση αφορά τη ζωή και το έργο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης. Η ιδιοτυπία του έργου είναι πως ο βασικός χαρακτήρας, ο Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται εκ γραφής χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης και ηρωοποίησης αλλά η προσέγγισή του γίνεται με βάση κοινωνιολογικά και ψυχολογικά στοιχεία, ένα αποτέλεσμα έρευνας μηνών στο πρόσωπό του, που έδωσε την ευκαιρία στο έργο να περιλαμβάνει σκηνές που ζωντανεύουν αληθινά γεγονότα με την πρωτοτυπία των διαλόγων γραμμένων στην καθομιλουμένη γλώσσα της Επανάστασης.
Η παράσταση συμπράττει και με άλλες τέχνες πέραν της υποκριτικής, η οποία σε πλήρη συμφωνία με τη σκηνοθετική γραμμή του Μάνου Αντωνίου ισορροπεί μεταξύ συμβολισμού και ρεαλισμού. Από την μορφή του αφηγητή μέσα στο έργο δημιουργείται ο χαρακτήρας «Καραϊσκάκης» που άλλοτε ως ‘’άγγελος’’ κι άλλοτε ως ‘’διάολος’’ συνδυάζει το μαύρο και το άσπρο, το φως και το σκοτάδι.
Η σκηνοθεσία αναλύει τα δεύτερα και τρίτα νοηματικά επίπεδα του έργου, χωρίς να στέκεται σε μια επιφανειακή μορφή του ήρωα, αλλά ταξιδεύοντας τον θεατή από το 1821 έως σήμερα μέσα από σημειολογικές έννοιες και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει η διεθνούς φήμης μουσικός και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια.
Το έργο «Καραϊσκάκης- Ο παρεξηγημένος ήρωας» του Γιάννη Κωσταρά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδημητρόπουλου.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», Όμιλο Γυναικών Πειραιά, για τις Τέχνες, τα Γράμματα ,τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:Γιάννης Κωσταράς
Σκηνοθεσία:Μάνος Αντωνίου
Σκηνικά:Marcelo
Κοστούμια:Μάγδα Καλέμη
Μουσική επένδυση :Ζωή Τηγανούρια, Στέλιος Γενεράλης
Χορογραφία:Μίκα Στεφανάκη
Βοηθός Σκηνοθετη:Θανάσης Σκόπας
Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή
Παραγωγή: Creatists
Hθοποιοί:
Στον ρόλο του αφηγητή ο Κώστας Αρζόγλου και στον ρόλο του Καραϊσκάκη ο Μάνος Αντωνίου. Στον ρόλο της Γκόλφως είναι η Ιωάννα Πηλιχού και στον ρόλο της Μαριώς η Φιλίτσα Καλογεράκου.
Μάκης Αρβανιτάκης, Κων/νος Μπάζας, Κων/νος Ζωγραφόπουλος, Γιάννης Κωσταράς, Κων/ νος Σπυρόπουλος, Ιορδάνης Καλέσης, Ηλίας Μενάγιερ, Θανάσης Σκόπας.
Διάρκεια:100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων:Κανονικό: 15€, Μειωμένο (Ανέργων, Αμέα, Φοιτητικό, Πολυτέκνων): 12€ | Προσφορά προπώλησης για αγορές έως και 15/9: 12€
Παραστάσεις: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00
Link Εισιτηρίων:https://www.ticketservices.gr/event/karaiskakis-veakeio/
Πληροφορίες Χώρου:Ηρακλείου 13, Πειραιάς | Τηλ: 21 0422 6330
THURSDAY, SEPTEMBER 23, 2021 AT 9 PM UTC+03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...