Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

LIVE - Αυστηρώς Μπραχαμιώτικο (Η Επιστροφή)

 


Από το 2019 και την Πλ. Παναγούλη, στο 2021 και την “Μπάρτσα”..

Στα πλαίσια του φετινού Πολιτιστικού Φθινώπορου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, τα τρία ντόπια μουσικά σχήματα ξανασυμπράττουν και ξορκίζουν αυτό το αναπάντεχο μεσοδιάστημα.
Τρίτη 14/9, 9μμ
Αίθριο Δημοτικού Σταδίου
(Θεομήτορως & Χανίων)
- THE BAD SLIDE STAM
O Σταμάτης Στριγγάρης ή αλλιώς γνωστός ως «The Bad Slide Stam» ξεκίνησε ως κατασκευαστής blues μουσικών οργάνων. Η ενασχόλησή του αυτή με την κατασκευή σε συνδυασμό με την αγάπη του για τη μουσική των blues δημιούργησαν σταδιακά τον «άνθρωπο- ορχήστρα».
Πρόκειται για ένα one man band show από το Μπραχάμι που παντρεύει τον κλασικό ήχο του Μισισσίπη με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Απο το 2014 όπου και ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “ Dead End ”, έχει παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σπέσιαλ συμμετοχή στα κρουστά ο Γιώργος Κούβαρης.

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ & ΠΛΑΝ ΜΠΙ
Με έναν δίσκο σαν το «Τρικλοποδιά» στις αποσκευές τους και με μια μόνιμη διάθεση πειραματισμού, συνδυάζουν ροκ και ραπ στοιχεία με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Ο Γιάννης και τα «Μεθυσμένα Ξωτικά» έχουν τιμήσει τα αυτοοργανωμένα δρώμενα της περιοχής δεκάδες φορές. Με τους «Πλαν Μπι» θα βρεθούν για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ του Δήμου μας, για να ζήσουμε μαζί την πρώτη τους εμφάνιση μετά την μακρά ανάπαυλα της καραντίνας.
Γιάννης Μπιλίρης: κιθάρα, φωνή / Adam Zatse: κιθάρα, φωνητικά / Θανάσης Γιαννίτσας: μπάσο, φωνητικά / Λευτέρης Αντωνόπουλος: τύμπανα

- BIG NOSE ATTACK
Οι BNA, γνωστοί και ως "αδελφοί Κατσιμίχα του indie rock" επιστρέφουν ορεξάτοι και -σαν να μην πέρασε μια μέρα- εκεί που παρουσίασαν επιτυχώς το φθινόπωρο του 2019 το 4ο και πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ τους "Deader Than Disco, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει κάτι το ακραία παλιομοδίτικο, καθώς είναι γεμάτο από ξεχασμένες μουσικές επιρροές. Blues, funk, soul, είναι κυρίως αυτές οι μουσικές με τις οποίες οι Big Nose Attack μεγάλωσαν και για χάρη τους έπιασαν τα όργανα, στο επίσης αναχρονιστικό Μπραχάμι Αττικής που ζούνε. Το σίγουρα φρέσκο κομμάτι της κυκλοφορίας αλλά και των ζωντανών εμφανίσεων είναι ο ανανεωμένος ήχος και η πιο πληθωρική ενορχήστρωση που για πρώτη φορά τολμάει το ντουέτο.
Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) & Little Tonnie (τύμπανα) δημιούργησαν τους the Big Nose Attack το 2011, μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs, ατενίζοντας τα 70s!
Δεκα (επετειακά) χρόνια αργότερα, το συγκρότημα θεωρείται ένα απο τα πιο ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, μετρώντας ήδη 4 Ευρωπαϊκές περιοδείες με εμφανίσεις σε αξιόλογα venues και φεστιβάλ (Suwalki Blues Festival, Bialystok Jesien z Bluesem, Φαρμα Projekt, the Lost Dogs Festival), υπεράριθμες εγχώριες εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα (Rockwave Festival 2015 μαζί με Black Keys και Black Angels, Resistance, Fuzztastic Planet και Los Almiros Festival), αλλά και σαν opening act σε κορυφαία ονόματα (Blue Oyster Cult, Clutch, Blues Pills, Fuzztones) . Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει αλλους τρεις δίσκους που έχουν αποσπάσει αξιόλογες κριτικές απο τα media και ένα single το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν soundtrack στην ταινία μικρού μήκους 'American Burger II'. Το "hit" τους 'Yeah! That Girl' βολτάρει καθημερινά στις Playlists κάθε ενημερωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και dj, έχοντας ξεπεράσει τα 300,000 views στο youtube ενώ ακολουθούν τα 'I Gotta Luv U' και 'Down With Me'. Η μπάντα έχει επίσης εμφάνιστεί, στο MAD TV και στο studio του En lefko FM στα πλαίσια των 5|25 Sessions, καθώς και έχει δώσει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του Alpha,στο Star Web TV αλλά έχει παρουσιάσει και σεμινάριο στην σχολή εικόνας και ήχου SAE.
-------------------------------------------
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ με πρόσκληση. Για την παραλαβή των προσκλήσεων, είναι επιθυμητή η προσφορά σας σε 2 τουλάχιστον βασικά είδη, από τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα, σχολικά είδη, είδη καθαριότητας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο - Φαρμακείο.
Διανομή προσκλήσεων από 23/08/2021 μέχρι εξαντλήσεώς τους, από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Αγίου Βασιλείου 83, Άγιος Δημήτριος) από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ώρα: 09:00 – 15:00
ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ ώρα: 18:00 – 20:00
Τηλ. επικονωνίας: 210 97 52 030
Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες προσκλήσεις μπορείτε να τις προμηθευτείτε και μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη από το Δημοτικό Στάδιο.
Λόγω COVID-19, θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Γενικές πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 97 60 505
Διοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Δημητρίου 
Φεστιβάλ πόλης "Φθινοπωρινές Γιορτές" • Δήμου Αγ. ΔημητρίουΓιάννης Μπιλίρης - Giannis Biliris Δωρεάν  Αίθριο Δημοτικού Σταδίου Δήμου Αγίου Δημητρίου
Αίθριο Δημοτικού Σταδίου Δήμου Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...