Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

“Γνωρίστε τον Καλλιτέχνη” Σοφία Κυριακού

 


ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών

Γνωρίστε την Σοφία Κυριακού!
Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου
Παρουσίαση και έκθεση
Με την εικαστικό – ζωγράφο Σοφία Κυριακού συνεχίζει η δράση “Γνωρίστε τον Καλλιτέχνη” την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στο ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών.
Από τον μήνα Σεπτέμβριο και κάθε απόγευμα Τρίτης 18.30 - 21.00, οι φιλότεχνοι θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μέσα από έναν καινοτόμο, φιλικό τρόπο με το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών, φωτογράφων κ.α.
Η Σοφία Κυριακού δημιουργεί έργα, με μια ιδιαίτερη τεχνική, που βασίζονται στο νερό. Μιμείται τα χαρακτηριστικά της μόλυνσης του, τα οποία σταδιακά τυπώνει σε χαρτί ή σε καμβά και τα επιζωγραφίζει με θέματα τα οποία αποτελούν παρατηρήσεις θραυσμάτων φυσικών και τεχνιτών υλικών που συλλέγει από το περιβάλλον. Βλέπει τη φέρουσα επιφάνεια των έργων της ως λευκό χώρο αποτύπωσης της διάστασης των προβλημάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον με μία αποσπασματικότητα που σαν αυτόματη γραφή επεκτείνεται στον ζωγραφικό χώρο.
Οι καλεσμένοι μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν λεπτομέρειες σε σχέση με την τέχνη της ζωγραφικής.
Στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΟΝ θα δουν την έκθεση με έργα της εικαστικού και θα συζητήσουν για την νέα της δουλειά η οποία βασίζεται στην εμπειρία της συμμετοχής της σε δράσεις και εκθέσεις των τελευταίων ετών, και στην προσπάθεια καταγραφής εμπειριών και πρακτικών που προσέγγισε που αφορούν το φυσικό περιβάλλον και την τέχνη.
Με την τελευταία δουλειά της Σοφίας Κυριακού θα συνομιλήσει το video του Δημήτρη Δικαίου, 2018, τίτλος: Σκουπίδια στο λιμάνι του Kobe
Την εκδήλωση θα προλογίζει η ιστορικός τέχνης – επιμελήτρια Μαργαρίτα Καταγά.
Ώρα προσέλευσης: 6.30 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 5 € με ένα ποτήρι κρασί.
Σύντομο βιογραφικό:
Η Σοφία Κυριακού γεννήθηκε στη Σύρο το 1974, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Γ. Ψυχοπαίδη και στη Βαρκελώνη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus. Έργα της βρίσκονται στις συλλογές της Πινακοθήκης Κυκλάδων, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, της συλλογής του ΗΣΑΠ, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Το χρονικό διάστημα 2007-2011 δίδαξε ζωγραφική και σκηνογραφία στο ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Την περίοδο 2012-2014 δημιούργησε, μαζί με συνάδελφo της, τον χώρο Owl Art Space και την εικαστική τριλογία Μετρολόγος. Από το 2014 έως το 2017 δίδαξε στο πρόγραμμα Δια βίου εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Αθήνα και ως εκπαιδευτικός από το 2011 εώς σήμερα, στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του διατμηματικού μεταπτυχιακού “Εφαρμοσμένη Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη” του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Eίναι μέλος της ομάδας We33 και συμμετείχε στις δράσεις της Tidal flow art και της Εικαστικής Πορείας προς τις Πρέσπες. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η έκθεση με χαρακτικά της Σοφία Κυριακού θα διαρκέσει στον χώρο έως και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.
Ωρες λειτουργίας: κατόπιν ραντεβού για τους φίλους που δεν θα προλάβουν την παρουσίαση.
Για να κλείσετε θέση: επικοινωνήστε στο 210 9844081, ή στο don.saloni.texnon@gmail.com
* Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.
* Λόγω περιορισμού στην χωρητικότητα σας προτείνουμε να κλείσετε την θέση σας.
* Σε περίπτωση ακυρώσεως της εκδήλωσης λόγω απρόβλεπτων μέτρων τα χρήματα από τις κρατήσεις θα επιστραφούν άμεσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...