Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Χίλιες & Μία Πόλεις- Η Νένα Βενετσάνου στην "Αλεξάνδρεια" 13 Οκτ

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟY
«1000 + 1 ΠΟΛΕΙΣ »
της ιστορίας, της φαντασίας, της διασποράς … 
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Οκτωβρίου, ώρα 21:30
Συμμετέχουν: 
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ κιθάρα 
ΣΟΛΗΣ ΜΠΑΡΚΗΣ κρουστά

Η μουσική αυτή παράσταση της Νένας Βενετσάνου εξυμνεί την ιδέα της Πόλης και του Πολιτισμού των Ελληνίδων πόλεων που εξακολουθούν να μας εμπνέουν δημιουργικά στο παρόν, οραματιζόμενοι το μέλλον και δίνει νέα διάσταση και ηχοχρώματα σε τραγούδια του ρεπερτορίου της. 
Συνταιριάζει τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη πάνω σε στοίχους Γκάτσου, Αναγνωστάκη κ.ά., καθώς και δικές της συνθέσεις σε ποίηση Καβάφη, Ευριπίδη, Κομνηνού, Χρυσουλάκη, ώστε ν’ αντηχούν την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να επαναπροσδιοριστούν στη σύγχρονη πόλη.

Είναι μια μουσική παράσταση όπου παρεμβάλλονται κείμενα ανάμεσα στα τραγούδια, δημιουργώντας ένα σύγχρονο παραμύθι για να υμνηθεί η Πόλις, ο Πολίτης, το Πολίτευμα. 

Η παράσταση έχει κάνει σπουδαία διαδρομή:
Ξεκίνησε από τον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας Χανίων και παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε οκτώ παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη. 
Ταξίδεψε στο Διεθνές Φεστιβάλ "Κύπρια" στην Λευκωσία και Λεμεσό, στην Μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Όπερα της Ρενς (Γαλλία) στο πλαίσιο συνάντησης θεάτρου της Ευρώπης, (στα γαλλικά) και εγκαινίασε το "Project Ξούθου η Σιωπή της Πόλης", στην περιοχή περιπλανώμενων ανθρώπων την Ομόνοια.
---------------
Πόλις, η Διδάσκαλος… μας λέει η Νένα Βενετσάνου με λυρισμό και χιούμορ και με τους δύο συνεργάτες της τον Κώστα Χατζόπουλο στην κιθάρα και τον Σόλη Μπαρκή στα κρουστά δημιουργούν αληθινή μουσική μέθεξη. 
Ένα εκλεπτυσμένο και χαρούμενο ξεκίνημα της νέας σεζόν για τον Πολυχώρο «Αλεξανδρεια» 
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Οκτωβρίου, ώρα 21:30
Είσοδος: 12 ευρώ
Κρατήσεις: 210-8673655 & 6944945710

https://www.facebook.com/events/669262340115458/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...