Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τελετή 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής Ζάππειο Μέγαρο

Η Τελετή της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018 αποτελεί μια μεγαλειώδη γιορτή της παιδικής τέχνης που εμπνέεται από την ένδοξη ιστορία της χώρας μας και δημιουργεί έργα που σηματοδοτούν ένα λαμπερό μέλλον. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η σύλληψη και διοργάνωση των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν μια παγκόσμια ελληνική πρωτοπορία. Οι Πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα «Ολύμπια» όπως έμειναν στην ιστορία, διοργανώθηκαν από τους Έλληνες στην Αθήνα το 1859. Ο Ευάγγελος Ζάππας οραματίστηκε, διοργάνωσε και θεσμοθέτησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην νεότερη Ελλάδα. Η νέα πρωτεύουσα του έθνους έπαιρνε την σκυτάλη από την Ολυμπία για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Τα πρώτα Ολύμπια το 1859 αποτέλεσαν τη γέφυρα μεταξύ των αρχαίων και των σύγχρονων αγώνων με έμφαση στην άρρηκτη σχέση του νεότερου ελληνικού κράτους με το ένδοξο παρελθόν. Στην αναβίωση των Αγώνων προσδίδονται χαρακτηριστικά μεγαλειώδους ιδέας, ως ο κρίκος στην αλυσίδα που ένωσε την αρχαιότητα με τη σύγχρονη Ελλάδα.

https://www.facebook.com/events/293377928160218/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...