Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Διάλεξη με θέμα_Οι Αρχαϊκές κόρες

Διάλεξη της Δρ. Κατερίνας Καρακάση με θέμα «Οι Αρχαϊκές κόρες στο νέο Μουσείο Ακρόπολης Αθηνών και στο Μουσείο Θεσσαλονίκης, μία πρόταση για την ερμηνεία τους»

Οι εξαιρετικής τέχνης σμιλευμένες σε μάρμαρο Κόρες, ήταν από τα μέσα του 7ου αιώνα έως τον πρώιμο αιώνα, ευρέως διαδεδομένες σαν αναθήματα σε διάφορα Ιερά, αλλά και σαν επιτύμβια μνημεία σε όλο τον τότε ελληνικό κόσμο. Πρόκειται για αγάλματα των Κορών, τα πιο θελκτικά πρωτότυπα γλυπτά της αρχαίας ελληνικής τέχνης, των πιο όμορφων δηλαδή κοριτσιών, με τα πολύπτυχα και πολύχρωμα ενδύματα, τα ιδιαίτερα χτενίσματα και τα πλούσια κοσμήματα τους.

Στη διάλεξη θα ασχοληθούμε με τα ερωτήματα γύρω από την ερμηνεία και τον συμβολισμό τους, αν παριστάνουν ιέρειες, θεές ή είναι απλά αγάλματα ή ιστορικά πρόσωπα, όπως επίσης και με τη σχέση των Κορών με τους εντολείς – αναθέτες και το πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο που προσδιόρισε και διαμόρφωσε την ανάθεσή τους.

17/10 στις 7 μ.μ. – 8 μ.μ
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μ. Ανδρονικου 6, 54621 Θεσσαλονίκη

https://www.facebook.com/events/240641306809874/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...