Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς – τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την αλληλεγγύη, έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων και του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο. Μέσω του εκπαιδευτικού Σεμιναρίου ΕΛΛΑΔΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ που διοργανώνει κάθε χρόνο προσκάλεσε στην Ελλάδα το πρότυπο σχολείο από το Νέο Δελχί της Ινδίας “Springdales”. 
Στο πλαίσιο λοιπόν της σημαντικής αυτής δράσης οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, το 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των νέων από άλλες χώρες σχετικά με την εκπαίδευση, τους νέους τρόπους επικοινωνίας και το μέλλον. Ο διευθυντής κος Σπύρος Καραβίας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη το πρότυπο σχολείο της Ινδίας. 
Οι μαθητές του σχολείου “Springdales” χόρεψαν παραδοσιακούς Ινδικούς χορούς, σε απάντηση των ποντιακών χορών που παρουσίασαν οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών, ζωγράφισαν και αντάλλαξαν δώρα. Το σχολείο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων για την UNESCO κος Ιωάννης Μαρωνίτης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων για την UNESCO, κος Dhirenda Bhatnagar, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO Ινδίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του παραρτήματος Αχαρνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.

Ioannis Maronitis





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...