Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Αφρικανικά Κρουστά με τον Γιώργο Φασόλη στους #Ρυθμούς.

Αφρικανικά κρουστά με τον Γιώργο Φασόλη στους #Ρυθμούς!
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 12.00-15.00.

Ένα τρίωρο σεμινάριο κρουστών, μια φορά τον μήνα, με τον Γιώργο Φασόλη.
Στα μαθήματα αφρικανικών κρουστών (τζέμπε-ντουντούν) ασχολούμαστε τόσο με την τεχνική του κάθε οργάνου, μέσα από ένα ασκησιολόγιο που βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και την ανάπτυξη της ρυθμικής μας αντίληψης, όσο και με το ρεπερτόριο, δηλαδή την εκμάθηση βασικών ρυθμών. Μέσα από την παραδοσιακή ρυθμολογία, γνωρίζουμε τους ρόλους της ορχήστρας, τις αρχές της, μαθαίνουμε να ακούμε τους διαφορετικούς ρυθμούς ενώ παίζουμε το δικό μας θέμα, μαθαίνουμε τη σχέση της μουσικής με την κίνηση- που γίνεται σιγά σιγά χορός. Τα μαθήματα των αφρικανικών κρουστών, ας είναι η αφορμή για ένα ταξίδι στην αγαπημένη Αφρική με την τόσο πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση- κι ο καθένας ας φτάσει αυτό το ταξίδι, όσο μακριά θέλει...
Παίζοντας κρουστά, ξυπνάει σιγά σιγά το σώμα, ενεργοποιείται η φωνή, ολόκληροι δονούμαστε στους αφρικανικούς ρυθμούς και η απόλαυση της δημιουργίας, της έκφρασης και της συνεργασίας είναι πηγή χαράς και ευτυχίας. Η ώρα του σεμιναρίου είναι δυναμική, αναζωογονητική, ακόμα και θεραπευτική!
To σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, νηπιαγωγούς, χορευτές, μουσικοπαιδαγωγούς αλλά καθώς η γνώση της μουσικής δεν είναι προϋπόθεση και σε όποιον θέλει απλά να χαρεί παίζοντας μουσική!
Και για εφήβους και παιδιά! Την 1η ώρα του σεμιναρίου, μπορούν να την παρακολουθήσουν έφηβοι και παιδιά! Απαραίτητη η κράτηση στο 2106857901.
Πληροφορίες καθημερινά στο 2106857901.
#Ρυθμοί #αφρικάνικα_κρουστά #μουσική #ρυθμός #Percussion#djembe_doudoun #african #percussion #seminar #djembe #fasolisgiorgos

Ο Γιώργος Φασόλης είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών μουσικής και παραδοσιακών-μοντέρνων κρουστών.
Είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών, ρυθμολογίας και body percussion με τους Πέτρο Κούρτη, Βαγγέλη Καρίπη, Λευτέρη Γρηγορίου, Μιχάλη Κλαπάκη, Κώστα Αναστασιάδη, Θάνο Δασκαλόπουλο, Zohar Fresco, Glen Velez, Yshai Aftermann, Misirli Ahmet, Levent, Raquy, Keith Terry, Leela Petronio (STOMP), Max Pollack, Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Sidici Kamara, Thomas Guei, Mare Sanogo, Davide Torti,k.a. καθώς και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια Kodaly, Dalcroze, θεάτρου και πολύτεχνης έκφρασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ήταν για τρία χρόνια συνεργάτης ερευνητικής ομάδας στο Ράλλειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, υπό την εποπτεία του Τμήματος Παιδαγωγικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με αντικείμενο έρευνας, την σύνδεση της μουσικοκινητικής αγωγής με την διδασκαλία των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος του Δημοτικού σχολείου. Συνεργάστηκε επίσης, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Παίζει κρουστά σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και σε διάφορα συγκροτήματα.
Έχει κάνει εμφανίσεις στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα.
Έχει διδάξει στα σεμινάρια Επιμόρφωσης μουσικών και δασκάλων στα πλαίσια του προγράμματος 'ΜΕΛΙΝΑ' και συμμετείχε ως εισηγητής στο 1ο διεθνή μουσικοπαιδαγωγικό συνέδριο της ΕΕΜΕ.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακά κρουστά σε σχολεία και Μουσικές Σχολές.

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 στις 12 μ.μ. – 3 μ.μ
Μουσικό Εργαστήρι # Ρυθμοί
Λ. Πεντέλης 14, Βριλήσσια, 15235 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/167242434161495/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...