Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Αρχ. Θορικό ,Αρχ Μουσείο, Πλυντήρια και Στοές Λαυρίου, Σούνιο.

Δυο χρόνια μετά την τελευταία απόδραση μας στο Λαύριο-Σούνιο παρά πολλά νέα μελή της ομάδας μας αλλά και παλιά που δεν είχαν έρθει τότε μου ζήτησαν να ξαναγίνει. Ήταν κατά κοινή ομολογία υπέροχη. Με κάποιες αλλαγές όπως και η για πρώτη φορά επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου, όπου εκτός των άλλων βρίσκονται και οι ανάγλυφες πλάκες από τη ζωφόρο του ναού του Ποσειδώνος στο Σούνιο Η επίσκεψη σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία θα είναι με ελεύθερη είσοδο.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ 
Συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε βασικά τα λατρευτικά μνημεία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού μας. Η επίσκεψη στα Αρχαία Ορυχεία του Λαυρίου (Πλυντήρια) είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε μια άλλη, σημαντικότατη πλευρά του πολιτισμού μας…. Την πραγματική οικονομία εκείνης της εποχής. Ήταν τα μεγαλύτερα σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Εάν δεν υπήρχαν αυτά εκτός των άλλων δεν θα υπήρχε Παρθενώνας, δεν θα υπήρχε Χρυσούς Αιώνας του Περικλή. Χάρη σ' αυτά η Αθήνα τότε εκοψε το <<Άργυρο Τετράδραχμο >> που εκείνη την εποχή έγινε παγκόσμιο νόμισμα, κάτι αντίστοιχο με την χρυσή λύρα της Αγγλίας την εποχή μας. Εδώ θα γνωρίσετε μια άλλη πλευρά της σοφίας- μαγείας του Πολιτισμού μας. Θα γίνει επίσης εκτενή αναφορά σε όσα συνταρακτικά συνέβηκαν την περίοδο 1864-1885 αλλά και στην συνέχεια, που έχουν εξαιρετικό ιστορικό και πολιτικό ενδιαφέρον και κατέγραψαν το μέλλον τις χώρας μας. Εδώ θα γίνει κατανοητή, ίσως όσο από τίποτε άλλο , η Παγκόσμια Πολιτική κατάσταση , και ιδιαίτερα όσο αφορά την χώρα μας σήμερα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
8 π.μ, Αναχώρηση με πούλμαν από το Σύνταγμα. Το σημείο συνάντησης είναι στη μέση της οδού Φιλελλήνων εκεί που είναι το μεγάλο Παρκινγκ . (πηγαίνοντας από το Σύνταγμα δεξιά.) Όσοι επιθυμούν μπορούν να το πάρουν κατά μήκος της διαδρομής από Κατεχακη, Αττική οδό, Μαρκόπουλο.
9.20 π.μ. Ξενάγηση στο Αρχαίο Θορικό (Αρχαίο Θέατρο)
10,30 π,μ. Βόλτα και καφέ στο λιμάνι του Λαυρίου.
11 π.μ. Αρχαιολογικο Μουσείο Λαυρίου .( Ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία στον κόσμο στο είδος του.)
12΄ . Ξενάγηση στα Αρχαία Πλυντήρια Λαυρίου (Καμάριζα)
1. 45’ μ.μ. Επίσκεψη σε Αρχαίες Στοές (...για πρώτη φορά.)
2. 30’ μ.μ. Αναχώρηση για Σούνιο.
3. μ.μ. Άφιξη στο Σούνιο, φαγητό στην μικρή παραλία με τα ταβερνάκια που είναι κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα.
5’ μ.μ. Ξενάγηση στο Αρχαίο Σούνιο ,δύση από τον Ναό του Ποσειδώνα.
7’ μ.μ. Επιστροφή στην Αθήνα.
Λόγο των πολλών προορισμών-στάσεων δεν διευκολύνεται η συμμέτοχη με Ι.Χ., εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων . Έξαλλου μεγάλο μέρος από την ξενάγηση όπως γνωρίζεται , τόσο από μένα την Μερόπη Παπαδημητρίου και τον Μαρίνο Σιμάτο θα γίνεται στο Πούλμαν.
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ.,θ α πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό της Τ. Πειραιώς 6856-128416-670 μέχρι τις 30/10. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.(…το <<Ενδιαφέρομαι>> δεν κατοχυρώνει προτεραιότητα.)

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018 στις 8 π.μ. – 8 μ.μ.

https://www.facebook.com/events/2040985002632957/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...