Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Nομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια

Προχωράμε- Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια
Τη συγκρότηση ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου για όλα τα υδατοδρόμια της χώρας, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, Christos Spirtzis. στο πλαίσιο της συζήτησης και υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, με ευρεία πλειοψηφία.
Τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της ΧΑ, υπερψήφισαν την αρχή του στην ολομέλεια.
Ο υπουργός Μεταφορών διαβεβαίωσε ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα υπάρχουν άδειες για την πλειοψηφία των υδατοδρομίων της χώρας, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικό ενδιαφέρον.
Απο την τοποθέτηση της Φ.Βάκη Φωτεινή Βάκη (Fotini Vaki) στη Βουλή:
«Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και των μεταφορών της χώρας αποτελεί μια δέσμευση που υλοποιείται σταθερά από την κυβέρνηση της Αριστεράς ήδη από το 2015.
Υποδομές, που για την υπόλοιπη Ευρώπη θεωρούνταν δεδομένες εδώ και πολλά χρονιά, οι κατ’ επίφαση πολιτικές δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και της επανίδρυσης του κράτους απέτυχαν να τις κάνουν πραγματικότητα σπαταλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τον πλούτο του ελληνικού λαού σε δαπανηρά και τελικά καταστροφικά για την εθνική οικονομία έργα βιτρίνας.
Το περιεχόμενο, η στόχευση και αντίληψη που διαπνέει το παρόν σχέδιο νόμου, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη πως η κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης, των υγειών παραγωγικών δυνάμεων και της κοινωνίας, οφείλει να έχει συνέχεια.
Μιας και έχω την τιμή να εκλέγομαι στην Κέρκυρα, από την οποία θα ξεκινήσει το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων, αντιλαμβάνομαι σε μεγάλο βαθμό τα αναπτυξιακά οφέλη και τις επιπλέον προοπτικές που διανοίγονται για τη νησιωτική Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της εθνικής οικονομίας.
Χρήστος Λαμπρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...