Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τατιάνα Μανωλίδου & Trio Sentimento "Ιστορίες Tango"

Ιστορίες Tango

Η συνθέτις/τραγουδίστρια Τατιάνα Μανωλίδου, και οι σολίστ μουσικοί του Trio Sentimento (Μαρίνα Κισλίτσινα-βιολοντσέλο, Μαριλένα Σπαχή-πιάνο, Γιάροσλαβ Τόκαρεφ-βιολί), θα μας παρασύρουν σένα μαγευτικό ταξίδι τραγουδιών και μουσικής , με αφορμή την νέα δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο’ Ιστορίες Τάνγκο’’ σε μουσική Τατιάνας Μανωλίδου και στίχους Θανάση Σάλτα.

H νέα μουσική παράσταση ,’’ ΙΣΤΟΡΙΕΣ TANGO ‘’περιλαμβάνει τραγούδια από όλη τη δισκογραφία της Τατιάνας Μανωλίδου(''H Τατιάνα Μανωλίδου ερμηνεύει Πλέσσα, Σπανό, Χατζηνάσιο'', ''Tatiana's Niovi ,Breath of light''και ‘’Ιστορίες Tango”,)σ ένα πολύχρωμο ταξίδι με γνωστές κινηματογραφικές μελωδίες και τραγούδια που αγαπήσαμε καθώς και γνωστά έργα του Astor Piazzolla κι άλλων συνθετών, ερμηνευμένα από το Trio Sentimento.

‘’Η γλυκιά μελαγχολία του Tango μας καλεί απ’ τη ξεγνοιασιά στη λύπη, και απ’ το δάκρυ στο φιλί, σε ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου από την Αργεντινή μέχρι την Κρήτη. Ιστορίες Τάνγκο, μικρές ερωτικές ιστορίες ζευγαριών σε πόλεις με την δική τους μουσική ιστορία, το φεγγάρι να μας τραγουδά μες στις νύχτες της Μόσχας, στο Μπουένος Άιρες το πρώτο μας φιλί, στη Κρήτη η νέα ζάλη, ‘ένα βαλς στη Βιέννη, ενώ ο φτερωτός Θεός, ο έρωτας κεραυνοβόλος χτυπά με βέλη την καρδιά μας…’’
(Ποιητής-συγγραφέας Θανάσης Σάλτας,,άλμπουμ’’Ιστοριες tango’’)

Τραγούδι-πιάνο ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ
TRIO SENTIMENTO
Τσέλο ΜΑΡΙΝΑ ΚΙΣΛΙΤΣΙΝΑ
Πιάνο Μαριλένα Σπαχή
Βιολί Yaroslav Tokarev

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ, 
Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής ,
Τηλ κρατήσεων 2108673655
Τιμή εισιτηρίου 10 ε
------------------------------
Βιογραφικά 
Η Τατιάνα Μανωλίδου (συνθέτις-τραγουδίστρια)
Η Τατιάνα Μανωλίδου σπούδασε πιάνο με την Ναταλία Μιχαηλίδου , ανώτερα θεωρητικά με τον Μιχάλη Τραυλό στο Ωδείο Σκαλκώτα, και τραγούδι με την Κατερίνα Αποστολάκη στο Ωδείο Απολλώνειο .
Διδάσκει τραγούδι στο Πυθαγόρειο Ωδείο . Εχει γράψει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση ('' Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο'', του Χάρη Ρώμα, Η κυρά της θάλασσας''του Ιψεν ,Μαίρη Βιδάλη, Διάχρονο θέατρο). 
Επίσης έχει συνεργαστεί με αρκετά Δημοτικά Θέατρα (Κρήτης Καλάμάτας,Ρούμελης , και άλλα) γράφοντας μουσική και τραγούδια για 12 θεατρικά έργα.
Εχει συνεργαστεί με τους Μ.Πλεσσα, Κ.Τουρνα, Α.Μιτζελο ,τους αδελφούς Κατσιμίχα (‘Η Αγέλαστη Πολιτεία’και οι Καλικάντζαροι ) , La Tulipe Noire,
Voyage Jazz Trio, Donnacello, Kayak (''CLEOPATRA-The crown of Isis'' )
Tatiana’s Niovi (ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ2013).
Εχει εκδώσει 4 προσωπικά άλμπουμ:
'' Το ονειρόπλοιο των παιδιών'' (alpha records 1997) 
''H Τατιάνα Μανωλίδου ερμηνεύει Πλέσσα, Σπανό, Χατζηνάσιο''
(alpha records 2006)
''Tatiana's Niovi ,Breath of light''(RavenheartMusic Records 2013).
‘’Ιστορίες Tango”,(FM Records,2017)‘’ To cd κυκλοφορεί από την FM Records και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
https://www.facebook.com/tatiana.manolidou

https://www.facebook.com/events/1648957928541443/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...