Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Εργαστήριο αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης με την Εριφύλη Δαφέρμου

Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης
Με την Εριφύλη Δαφέρμου

Διάρκεια 20 ώρες

Σε αυτό το σεμινάριο θα μας απασχολήσει ο χορευτικός – κινητικός αυτοσχεδιασμός ως εργαλείο εξερεύνησης του σώματος μας και των εκφραστικών δυνατοτήτων του αλλά και ως εργαλείο χορογραφικής σύνθεσης.
Ακροβατώντας ανάμεσα σε αυτούς τους 2 τρόπους προσέγγισης ο στόχος του εργαστηρίου είναι να εμπλουτίσουμε το αυθόρμητο ρεπερτόριο του εκφραστικού μας μέσω , του σώματος μας , γνωρίζοντας το λίγο παραπάνω καθώς και να εξελίξουμε τη δημιουργικότητα μας και τρόπους που αυτή μπορεί να μας οδηγήσει στην σύνθεση.
Θα δουλέψουμε σε ομάδες μικρές ή μεγάλες, αλλά και ατομικά, με τα εργαλεία του σώματός μας, αξιοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα, και δίνοντας έμφαση στις ποιότητες κίνησης που προκύπτουν από την εσωτερική πρόθεση – προσπάθεια. (efforts - Laban)

10 δίωρες συναντησεις
Κάθε Τετάρτη 7.30μμ – 9.30μμ, από 17 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου Θέατρο στον κύβο, Μαργαρίτη 5, πλησίον μετρό Συγγρού-φιξ Συνολικό κόστος 75 Ευρω. (τρόπος πληρωμής: προκαταβολή με την έναρξη του εργαστηρίου, και αποπληρωμή έως 14 Νοεμβρίου)
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Email: choroslalo@gmail.com Τηλ. 6977 712547

Η Εριφύλη Δαφέρμου χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει αυτοσχεδιασμό, σύνθεση , και ανάλυση της κίνησης Laban. Αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Με υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Center London με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Dance Theater Practice,. Συνέχισε με σεμινάρια στο Άμστερνταμ, μεταξύ άλλων και στο SNDO school. Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί τον Julyen Hamilton μελετώντας τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και της άμεσης σύνθεσης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής με τον Παντελή Καψάλη και την Σοφία Κορώνη, σεμινάρια σωματικού θεάτρου και ουδέτερης μάσκας με τον Κώστα Φιλίππογλου και Commedia de l arte με τον Camilo Bentancor. Έχει εκπαιδευτεί στην Ashtanga Vinyasha Yoga με την Χριστίνα Καρυτινού. Xορογράφος και χορεύτρια των Dirty Granny Tales (ιδρυτικό μέλος), χορογράφησε και χορεύει στα έργα Inversed World , Didi s Son, Jealous , Rejection. Από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Lalun, μια ομάδα που ερευνά την άμεση σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό επί σκηνής και μέσα στα πλαίσια της οποίας συνεργάζεται με χορευτές και μουσικούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. 
Ως χορέτρια έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Carolina Fink, Αποστολία Παπαδαμάκη, Μέγαρο Μουσικής, Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, Χριστίνα Μπέσκου, Μαρία Λάζαρη, Νέλλυ Σούρλα. Ως καθηγήτρια χορού με την σχολή της Λυρικής σκηνής, την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα- Τράστα, το Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο , το Δήμο Αγίων Αναργύρων και Φιλοθέης κ.α. Έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικά έργα σε σκηνοθεσία της Σοφίας Κορώνη και της Κυριακής Σπανού.

Θεατρο Στον Κυβο
Μαργαριτη-5, 11743 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/542333656228832/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...