Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Tarr & Fether Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε

“Tarr & Fether” 
25-28/10/2018 στις 21.30 
στο Θέατρο Rabbithole 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Το “Tarr and Fether”, είναι μια παράσταση, η οποία βασίζεται στο διήγημα “Το σύστημα του Δόκτορα Πίσσα και του Καθηγητή Φτερά” του Αμερικάνου ποιητή και διηγηματογράφου Edgar Allan Poe.
Η ιστορία μας εξελίσσεται σε ένα "Maison de Fous", ένα ιδιωτικό φρενοκομείο κάπου στην Γαλλία, στο οποίο εφαρμόζεται μια νέα, πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας των ασθενών.
Το ξακουστό καταπραϋντικό σύστημα. 
Σε αυτό, οι τρόφιμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ζουν σε συνθήκες εγκλεισμού, αντιθέτως κυκλοφορούν εντελώς ελεύθεροι με όλες τους τις φαντασιώσεις να αντιμετωπίζονται σαν αλήθειες. Αν κάποιος για παράδειγμα πιστεύει ότι είναι... κοτόπουλο, θα τρώει πίτουρα! 
-Mα τα πράγματα άλλαξαν όπως βλέπετε…
-Ναι, άλλαξαν πολύ όπως βλέπετε!

Μια επίσκεψη ωστόσο, διαταράσσει το ίδρυμα και οδηγεί σε αναπάντεχες επιπλοκές καλώντας τον θεατή να βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές, σχεδόν κωμικοτραγικές καταστάσεις!
-Μην πιστεύετε τίποτα απ’ όσα ακούτε και μόνο τα μισά απ’ όσα βλέπετε.

Ιδιαίτερο στοιχείο της παράστασης είναι ότι οι performers χρησιμοποιούν ατομικό φωτισμό, τον οποίο χειρίζονται με τα σώματα τους και προχωρούν σε μια πρωτότυπη αναζήτηση αυτού του στοιχείου με εργαλείο τους την κίνηση. Έτσι η κίνηση, η πρόζα, το video art, η μουσική και ο φωτισμός εναλλάσσονται και διαπλέκονται μέσα στην παράσταση, με σκοπό την αφήγηση της ιστορίας καθώς και στην διαμόρφωση μιας ατμόσφαιρας όπου το χιούμορ εναλλάσσεται με τον τρόμο, ακριβώς όπως συμβαίνει συχνά στον Πόε…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία - Κίνηση - Παραγωγή: Ηώς Αντωνοπούλου, Μαριάννα Λάζαρη.
Σκηνικά - Κοστούμια: Ηώς Αντωνοπούλου, Μαριάννα Λάζαρη.
Παίζουν: Έμυ Αμερικάνου, Ηώς Αντωνοπούλου, Δήμητρα Βλάχου, Δανάη Γουλιέλμου, 
Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Αχιλλέας Κουλουμπής, Μαριάννα Λάζαρη, Μιχάλης Σαγάνης.
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Ταμπάκης.
Σχεδιασμός φωτισμού: Ηώς Αντωνοπούλου, Μαριάννα Λάζαρη.

https://www.facebook.com/events/1475821949228732/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...