Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πόλεμος και Ειρήνη ΙΙ

Με έντονα συναισθήματα και σκέψεις, που γεννά καταρχήν η πρώτη συναυλία του συμφωνικού Κύκλου «Πόλεμος και Ειρήνη», προχωράμε στη δεύτερη, η οποία ανοίγει με τον αισθαντικό «Tάφο του Κουπρέν». Έργο που ο Μωρίς Ραβέλ συνέθεσε κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ως τιμή στους ομότεχνούς του που χάθηκαν στο μέτωπο, αλλά και ως αφιέρωση στον μεγάλο συνθέτη του μπαρόκ Φρανσουά Κουπρέν, ουσιαστικά προσπαθώντας, εν μέσω ζόφου, να συνδεθεί με την ένδοξη μουσική παράδοση της Γαλλίας. Ακολουθεί, το παιγνιώδες αλλά και σκοτεινό, «Δεύτερο Κοντσέρτο για Πιάνο» του Προκόφιεφ, με τον Τίτο Γουβέλη να αναλαμβάνει τον ρόλο- πρόκληση του σολίστ, σε μια από τις πιο απαιτητικές καντέντσες του πιανιστικού ρεπερτορίου. Όχι τυχαία, η βραδιά ολοκληρώνεται αισιόδοξα. Με την πεποίθηση ότι το φως θα ακολουθεί πάντα το σκοτάδι, ερμηνεύουμε τη διαχρονική "Έβδομη Συμφωνία" του Μπετόβεν, αυτή την «Οικουμενική […], διονυσιακή κατάφαση της ζωής», κατά τον Ρίχαρντ Βάγκνερ. Πρόκειται για έργο-ορόσημο της συμφωνικής φιλολογίας. Μια έκφραση «Θριάμβου της ανθρώπινης φύσης». Στο πόντιουμ, για πρώτη φορά, ο δραστήριος Βέλγος αρχιμουσικός Μισέλ Τιλκέν. 

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΜΩΡΙΣ ΡΑΒΕΛ (1875–1937)
Ο Τάφος του Κουπρέν

ΣΕΡΓΚΕΪ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ (1891–1953)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε σολ ελάσσονα, έργο 16

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)
Συμφωνία αρ.7 σε λα μείζονα, έργο 92

ΣΟΛΙΣΤ
Τίτος Γουβέλης, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Μισέλ Τιλκίν

Στις 19:45 θα πραγματοποιηθεί εισαγωγική ομιλία του Νίκου Λαάρη, με πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα, για τους κατόχους εισιτηρίων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμές εισιτηρίων: 25€, 15€, 10€ και 5€ (εκπτωτικό) 
Προπώληση από 14 Σεπτεμβρίου 2018

Παρασκευή 19/10 στις 8:30 μ.μ. – 11 μ.μ.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall
Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/483127018852292/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...